Powered by

Νέο ξενοδοχείο στην περιοχή Περνέρα, στον Πρωταρά

Στον εμπλουτισμό και βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του Πρωταρά και της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου στοχεύει η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία εξασφάλισε την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής.

Το προτεινόμενο έργο, το οποίο πήρε το πράσινο φως, αφορά αίτηση για την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων, δυναμικότητας 134 κλινών, μαζί με παραθεριστικές κατοικίες, σε δύο τεμάχια με συνολικό εμβαδό 6.610 τ.μ. και 4.225τ.μ. αντίστοιχα.

Το νέο ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην περιοχή Περνέρα, εντός του Δήμου Παραλιμνίου.

Ξενοδοχειακή μονάδα μαζί με παραθεριστικές κατοικίες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν, η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα περιλαμβάνει 17 παραθεριστικές κατοικίες με ιδιωτική πισίνα η κάθε μία και ιδιωτικό δρόμο πρόσβασης σε αυτές, καθώς και ιδιωτικό χώρο στάθμευσης για την κάθε κατοικία. Το νέο κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τέσσερις ορόφους, κήπο οροφής (roof garden), αλλά και δικούς του χώρους στάθμευσης. Θα περιλαμβάνει επίσης 60 δωμάτια στους ορόφους και επτά δωμάτια στο ισόγειο για ΑμεΑ.

kalamies3

Με βάση την περιβαλλοντική γνωμάτευση, η ανάπτυξη, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει υπόγειους χώρους στάθμευσης, κομμωτήριο, βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους, γυμναστήριο και αποδυτήρια επισκεπτών, βοηθητικούς χώρους κουζίνας, μπαρ, προθάλαμο και χώρο υποδοχής, γραφεία, χώρους αποσκευών, χώρους υγιεινής, 24 χώρους στάθμευσης και πέντε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ στο νέο κτήριο.

Τονίζεται ότι η πρόσβαση στη ξενοδοχειακή μονάδα θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Ελλήνων. Βορειοδυτικά, το προτεινόμενο έργο συνορεύει με χώρο εστίασης και δημόσιες υποδομές πρόσβασης στην παραλία συμπεριλαμβανομένης, ράμπας για πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία και 18 παραθεριστικές κατοικίες με ιδιωτική πρόσβαση, πισίνες και χώρους στάθμευσης. Περιμετρικά υπάρχουν δημόσιες υποδομές πρόσβασης στην παραλία και ράμπα πρόσβασης για ΑμεΑ, αντλιοστάσιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Παραλιμνίου, δημόσιο δρόμο και άλλες ξενοδοχειακές αναπτύξεις. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υπάρχουν ξενοδοχειακές αναπτύξεις και οικιστικές/ παραθεριστικές χρήσεις.

kalamies

Μέρος των τεμαχίων, στην οποία θα ανεγερθεί το έργο, εμπίπτουν μέσα στη ζώνη προστασίας της παραλίας (ΖΠΠ) όπου δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε ανάπτυξη. Μέσα στη ΖΠΠ χωροθετείται μέρος του εστιατορίου. Εξάλλου, προτείνεται να αφαιρεθεί το επιφανειακό στρώμα του εδάφους μέσα στον χώρο της ανάπτυξης, μικρό μέρος του οποίου εμπίπτει μέσα στη ΖΠΠ. Μέσα στα δύο τεμάχια υπάρχουν 18 υφιστάμενες παραθεριστικές κατοικίες, εκ των οποίων η μία, η οποία συνορεύει με τη ΖΠΠ.

Εντός της εν λόγω ζώνης, δεν θα χωροθετηθεί οποιοδήποτε κτήριο, παρά μόνο ο δημόσιος υφιστάμενος πεζόδρομος και χώρος πρασίνου. Τονίζεται επίσης ότι ο κύριος του έργου, πέραν του δημόσιου υφιστάμενου πεζόδρομου που χωροθετείται μέσα στη ΖΠΠ, προτείνει και τη δημιουργία χώρου πρασίνου.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)