Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ στην Κίνα για συνομιλίες

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, θα βρίσκεται στην Κίνα από την Τετάρτη 30 Αυγούστου ως την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου για συνομιλίες με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της ασιατικής χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Κατόπιν θα ταξιδέψει στην Ινδονησία (4-7 Σεπτεμβρίου) και στην Ινδία (8-10 Σεπτεμβρίου), αντίστοιχα για τις συνόδους του ASEAN και της G20, κατά την ίδια πηγή.

Τον περασμένο μήνα, ο χρηματοπιστωτικός θεσμός της Ουάσιγκτον αναθεώρησε ελαφρά προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2023, επικαλούμενος την ανθεκτικότητα της δραστηριότητας το πρώτο τρίμηνο, όμως προειδοποίησε πως προκλήσεις επηρεάζουν αρνητικά τη μεσοπρόθεσμη προοπτική.

Το ΔΝΤ αναμένει πλέον παγκόσμια ανάπτυξη 3% το 2023, ρυθμό ελαφρά αυξημένο (κατά 0,2%) σε σύγκριση με την πρόβλεψη που είχε κάνει τον Απρίλιο. Ωστόσο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή του για το 2024, επίσης στο 3%.

Ο οργανισμός άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της Κίνας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο (5,2% φέτος), μετά το 3% του 2022, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο αναμένει πως η ανάπτυξή της θα επιβραδυνθεί στο 4,5% το 2024 και προειδοποιεί πως η απόδοσή της είναι κατώτερη της αναμενόμενης, ενώ παραμένει ο κίνδυνος βαθύτερης συρρίκνωσης λόγω των προβλημάτων στον τομέα των ακινήτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών