Ευκαιρία για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας στην εντός των τειχών Λευκωσία

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Στεγαστικό Σχέδιο Αναζωογόνησης της Εντός των Τειχών Πόλης της Λευκωσίας, το οποίο παρέχει οικονομική ενίσχυση για απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας για μόνιμη ιδιοκατοίκηση στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών το Σχέδιο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2025 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 50% της συνολικής δαπάνης για απόκτηση κατοικίας, με κατώτατο όριο συνολικής δαπάνης τις €20.000.

Στο πλαίσιο του Σχεδίου, ορίζονται τα ανώτατα όρια ενίσχυσης (50% συνολικής δαπάνης), τα οποία κυμαίνονται από €35.000 μέχρι €70.000, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει πως οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας και ως ημερομηνία παραλαβής λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία υποβολής της αίτησης, η οποία καταχωρείται για σκοπούς κατάταξης σε σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στον ακόλουθο σύνδεσμο www.bit.ly/3Yyh966  ή να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα τηλέφωνα 22804201, 22804120 και 22867612.

Υπενθυμίζει επίσης, ότι πρόσφατα έχει δημοσιοποιηθεί και η δεύτερη προκήρυξη του  Σχεδίου Χορηγιών για Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στην Εντός των Τειχών Πόλη της Λευκωσίας, βλ. www.bit.ly/3OWST9U, ενώ σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση για την δεύτερη προκήρυξη του Σχεδίου Χορηγιών για Φοιτητικές Εστίες.

Περισσότερα για τα σχέδια για την Ανάπλαση και την Αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας, βλ. εδώ: www.bit.ly/3szLhTg    

Δειτε Επισης

Παίρνει σάρκα και οστά η ανέγερση των φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό-Μπήκε ο θεμέλιος λίθος
Κ. Ιωάννου: Σύντομα διυπουργική σύσκεψη για Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών-«Παράδειγμα προς μίμηση ο Καλοπαναγιώτης»
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Μοναδικές επιλογές για διαμερίσματα κοντά στη θάλασσα
Παραδίδεται την Κυριακή το πάρκο Πωλ Γκοκέν... Ο Δημόσιος Κήπος της δυτικής Λεμεσού
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Όλα ανοικτά για την μαρίνα και το λιμάνι...Περιμένει διευκρινίσεις επί της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας ο Βαφεάδης
Τα 40 χρόνια του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών-Τι δηλώνει ο Γιάννης Μισιρλής
Εμπορικά ακίνητα στη Λευκωσία σε μειωμένες τιμές από την Gordian
Νίκος Χριστοδουλίδης: Από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας ο οικοδομικός τομέας