Η εκκρεμότητα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου-«Υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι»

Δεδομένα καυτό προμηνύεται το φθινόπωρο στο οποίο λίαν συντόμως εισερχόμαστε σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δη των εκποιήσεων.

Με τις διεργασίες σε όλα τα… μέτωπα προς εξεύρεση λύσεων να επανεκκινούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, έπειτα από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, εκκρεμότητα παραμένει ο διορισμός Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, στον οποίο, κόμματα, αλλά και η κυβέρνηση, φάνηκε πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές να βλέπουν όχι με αρνητικό μάτι μια ενδεχόμενη ενεργότερη εμπλοκή του στην όλη προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του Παύλου Ιωάννου έχει λήξει εδώ και μερικούς μήνες, με τα πλείστα των κομμάτων να ζητούν τον επαναδιορισμό του.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ενώ κλειστά τα χαρτιά του για το τι προτίθεται να πράξει η Κυβέρνηση επί του θέματος, κράτησε-ερωτηθείς σχετικά-ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Ο κ. Κεραυνός αρκέστηκε να υποδείξει πως επί του παρόντος υπάρχει ο Βοηθός Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, για να συμπληρώσει πάντως με νόημα ότι «η Κύπρος είναι γεμάτη από ανθρώπους με ικανότητες και υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι».

Εν αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης λοιπόν, το σίγουρο είναι πως η πλήρωση της θέσης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου είναι μια εκκρεμότητα που θα πρέπει σύντομα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να «κλείσει».

Δειτε Επισης

Ισχυρές προσωπικότητες του κυπριακού επιχειρείν στο πλευρό του Χαράλαμπου Προύντζου
Η κριτική και η αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Γιάννης Παναγιώτου
Το μέγεθος της Eurobank ιδίοις ομάσσοι-Μια μοναδική εμπειρία
Η ενιαία εποπτική αρχή και η «μονοκόμματη» στάση του Δικηγορικού Συλλόγου
Οι «δηλητηριασμένες» λέξεις του Χρήστου Στυλιανίδη που εξόργισαν τον John Christodoulou
Η φημολογία για Κεραυνό-Κουμή και η... ψήφος εμπιστοσύνης που πήραν από Χριστοδουλίδη
Επιχειρηματικό κέντρο μάι άς
Έπλεξε το εγκώμιο και έστειλε μηνύματα για τον Διοικητή Ηροδότου ο Αγκαστινιώτης
Τι βρέθηκε στο… μενού εξόρμησης Κωνσταντίνου Πετρίδη και Παύλου Ιωάννου στα ορεινά
Η Black Friday που ατόνησε και ο θεσμός που πρέπει να βρει ξανά την χαμένη του αίγλη