Huawei και Ericsson υπογράφουν μακροπρόθεσμη συμφωνία

Η Huawei και η Ericsson υπέγραψαν μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καλύπτει διπλώματα τα οποία είναι απαραίτητα για ένα ευρύ φάσμα προτύπων όπως τα πρότυπα 3GPP, ITU, IEEE και IETF για τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας 3G, 4G και 5G. Η συμφωνία καλύπτει τις αντίστοιχες πωλήσεις δικτυακών υποδομών και καταναλωτικών συσκευών των εταιρειών, παρέχοντας στα δύο μέρη αμφότερη παγκόσμια πρόσβαση στις κατοχυρωμένες και τυποποιημένες τεχνολογίες τους.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την μακροπρόθεσμη παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών χρήσης με την Ericsson», δήλωσε ο Alan Fan, επικεφαλής του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei. «Ως κύριοι συνεισφέροντες των τυπικών βασικών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (SEP) για την κινητή επικοινωνία, οι εταιρείες αναγνωρίζουν η μία την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας της άλλης και αυτή η συμφωνία δημιουργεί ένα ισχυρότερο περιβάλλον διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αποδεικνύει τη δέσμευση που έχουν σφυρηλατήσει και τα δύο μέρη ότι η πνευματική ιδιοκτησία πρέπει να γίνεται δεόντως σεβαστή ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται».

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Huawei συνέβαλε σημαντικά στα βασικά πρότυπα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συμπεριλαμβανομένων εκείνων στους τομείς κινητής τηλεφωνίας, Wi-Fi και πολυμέσων. Το 2022, η Huawei ήταν στην κορυφή της κατάταξης αιτούντων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Γραφείου με 4.505 αιτήσεις.

«Η δέσμευσή μας να μοιραζόμαστε κορυφαίες τεχνολογικές καινοτομίες θα οδηγήσει στην υγιή, βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και θα προσφέρει στους καταναλωτές πιο ισχυρά προϊόντα και υπηρεσίες», πρόσθεσε ο κος Fan.

Η Huawei είναι κάτοχος και υλοποιητής των SEP και επιθυμεί να υιοθετηθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση όσον αφορά την αδειοδότηση. Μέσω της της συμφωνίας αυτής, παρέχει και λαμβάνει πρόσβαση σε βασικές τεχνολογίες. Ο κος Fan συμπλήρωσε, «Αυτή η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα εντατικών συζητήσεων που διασφάλισαν ότι τα συμφέροντα τόσο των κατόχων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, όσο και των φορέων υλοποίησης εξυπηρετούνται δίκαια».

Δειτε Επισης

Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας