ΣΥΞΚΑ–ΠΕΟ: Να τροποποιηθεί το διάταγμα για μισθούς στα ξενοδοχεία

Την πάγια θέση της για τροποποίηση του διατάγματος για τους κατώτατους μισθούς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ώστε η εκάστοτε τιμαριθμική αναπροσαρμογή να γίνεται αυτόματα διατυπώνει η ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ, η οποία χαιρετίζει την απόφαση ενσωμάτωσης του Τιμαριθμικού Επιδόματος στους κατώτατους μισθούς.

Όπως αναφέρει η συντεχνία σε δελτίο Τύπου, «με την έκδοση του διατάγματος όπου ενσωματώνεται το τιμαριθμικό επίδομα στους κατώτατους μισθούς στην ξενοδοχειακή βιομηχανία διορθώνεται μια αδικία, που αφορά συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων». Προστίθεται ότι «έστω και με καθυστέρηση ενάμιση χρόνου, η απόφαση κινείται προς την ορθή κατεύθυνση».

«Οι προσπάθειες και οι πιέσεις που άσκησε η Συντεχνία απέδωσαν, αφού σε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας την 1η Ιουνίου 2023, μεταξύ άλλων θεμάτων θέσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι σε σημαντική μερίδα των εργαζομένων δεν αναπροσαρμοζόταν ο μισθός τους με βάση τον τιμάριθμο», σημειώνει η ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ.
Διαβάστε εδώ: Αυξάνονται οι μισθοί ξενοδοχοϋπαλλήλων λόγω ΑΤΑ - Επηρεάζονται πολλοί χαμηλόμισθοι

Παράλληλα, η συντεχνία τονίζει την πάγια θέση της «ότι το διάταγμα για τους κατώτατους μισθούς στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία πρέπει να τροποποιηθεί έτσι ώστε η εκάστοτε τιμαριθμική αναπροσαρμογή να γίνεται αυτόματα με βάση τη συμφωνία απόδοσης της ΑΤΑ, όπως αυτό προνοείται στη συλλογική σύμβαση του κλάδου».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «ο αγώνας συνεχίζεται για την επέκταση και διεύρυνση της Συλλογικής Σύμβασης σε όλους τους εργαζόμενους όπως προνοεί και η σχετική οδηγία της ΕΕ». Μόνο με αυτό τον τρόπο, αναφέρεται, «θα σταματήσει ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε πολλές κατηγορίες και να καταστεί το επάγγελμα του ξενοδοχοϋπαλλήλου ελκυστικό για τους ντόπιους, για τους νέους που ολοένα και εγκαταλείπουν τον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας αφού δεν έχουν κίνητρα για να παραμείνουν».

Καταληκτικά η ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ αναφέρει ότι αναμένει από τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, ότι θα εφαρμόσει τις εξαγγελίες του προς την κατεύθυνση αυτή.

Δειτε Επισης

Στην Πολωνία για επαφές ο Κώστας Κουμής
Στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο ΠΑΣΥΞΕ
Νιώστε τη χαρά των γιορτών στο City of Dreams Mediterranenan
Έρευνα Παν. Λευκωσίας για αερισμό των καμπινών κρουαζιερόπλοιων: Πώς ελαχιστοποιείται η εξάπλωση ιών
EasyJet: Τα πρώτα ετήσια κέρδη μετά την πανδημία
Το καλό κρασί συναντά την υψηλή γαστρονομία στο Annabelle
Η ΕΤΑΠ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό
Πάνε για ιστορικό υψηλό τα έσοδα από τον τουρισμό-Ίσως και να ξεπεράσουν τα €3 δισεκατομμύρια
Χριστουγεννιάτικες γεύσεις από το Bean Bar
Εγκαινιάστηκαν το Σάββατο τα χριστουγεννιάτικα χωριά της Κύπρου