Στον Μάκη Κεραυνό το Μανιφέστο Επιχειρηματικής Πρακτικής του CIF

Το CYPRUS INTEGRITY FORUM πραγματοποίησε συνάντηση στις 24 Αυγούστου 2023 με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό, με ατζέντα των θεμάτων που αφορούσε σε σημαντικά θέματα που άπτονται της αποστολής του οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του CYPRUS INTEGRITY FORUM (CIF), Μάριος Σκανδάλης παρουσίασε το έργο και την αποστολή του οργανισμού και ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την διαχρονική συνεργασία με το Υπουργείο και τον ίδιο προσωπικά. Ανέφερε τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, με έμφαση στις εποικοδομητικές συνεργασίες που έχουν θεμελιωθεί με διεθνείς και τοπικούς οργανισμούς και τόνισε την αφοσίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην αποστολή τους που δεν είναι άλλη παρά την πάταξη καλπάζουσας διαφθοράς στον τόπο μας και περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον αποτελεσματικό έλεγχο και την διαχείριση του Γε.Σ.Υ. που θα βεβαιώσει και τη βιωσιμότητα του, και την υιοθέτηση του ήδη εγκεκριμένου Κώδικα Δημόσιας Διακυβέρνησης σε όλες τις κυβερνητικές μονάδες, για τα οποία συμφωνήθηκε να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και του CIF.

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας του CIF επέδωσαν στον Υπουργό επίσης το Μανιφέστο Επιχειρηματικής Πρακτικής, το οποίο εκπονήθηκε κατόπιν συνάντησης στρογγυλής τραπέζης με τα 12 μέλη του προγράμματος Business Integrity Forum στην Κύπρο και εξήγησαν τα οφέλη που μπορεί να έχει μια επιχείρηση-μέλος του προγράμματος. Ο Υπουργός εξέφρασε την ευχαρίστηση του για αυτό το πρόγραμμα που συνδράμει σημαντικά στην υιοθέτηση της επιχειρηματικής ηθικής συγχαίροντας τα 12 μέλη εταιρείες στην Κύπρο που εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Δειτε Επισης

Παρουσίαση Σχεδίου Ενίσχυσης της νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας στη Λάρνακα
Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία