Στο peak η ζήτηση για αυτοκίνητα ενοικίασης - Ποιες μάρκες προτιμούν οι αγοραστές

Αλματώδη αύξηση καταγράφει τόσο από την αρχή της χρονιάς όσο και εν μέσω τουριστικής σεζόν η ζήτηση για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Οι εγγραφές των αυτοκινήτων ενοικίασης έφτασαν τις 3.962 την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2023, σημειώνοντας άνοδο 37,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ενοικιαζόμενα ένα στα πέντε σαλούν

Νοουμένου ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα σαλούν ανήλθαν στα 21.178, υπολογίζεται ότι τα αυτοκίνητα ενοικίασης καταλαμβάνουν σχεδόν το 20% της αγοράς.

Από τις 3.962 εγγραφές ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων του πρώτου επτάμηνου της χρονιάς, οι 2.287 ή ποσοστό 57,7% αφορούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και οι 1.675 ή 42,3% σχετίζονται με καινούργια αυτοκίνητα.

Οι πρώτες σε προτίμηση μάρκες

Στην κορυφή των αυτοκινήτων ενοικίασης βρίσκεται η Kia, με 1.049 εγγραφές.

Ακολουθεί η Nissan, με 915 εγγραφές, ενώ η Toyota μετρά 785 εγγραφές.

aftokinitaenoikiasis1000eggrafes

Με αρκετή διαφορά πιο κάτω βρίσκονται μάρκες, όπως Mazda (191), Suzuki (185), Volkswagen (125) και Honda (110).

Στην πρώτη δεκάδα των εγγραφών ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων συγκαταλέγονται επίσης δημοφιλή brands της αγοράς, όπως Hyundai (91), Skoda (75) και Mercedes (55).

Στα καινούργια ενοικιαζόμενα, η πρώτη σε προτίμηση μάρκα είναι η με διαφορά η Kia (1.031), ενώ στα μεταχειρισμένα προτιμάται η Nissan (897), με την Toyota να βρίσκεται ελαφρώς πιο κάτω (625).

Δειτε Επισης

Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξημένες οι τιμές λαχανικών και άλλων εδεσμάτων της Καθαράς Δευτέρας
Εμπορικός πόλεμος: Προειδοποιεί με αντίμετρα η Κίνα μετά την απειλή Τραμπ για νέους δασμούς
Σκλαβενίτης: Κλείδωσε το opening για την υπεραγορά στην Έγκωμη...Ανοίγει το Σάββατο (pics)
Από παράταση σε παράταση το e-kalathi… Προέκυψαν τεχνικά ζητήματα με την ασφάλεια του συστήματος
Στα 60 σεντ το πλαφόν στο νερό των 500 ml-Σε ποια σημεία πώλησης θα ισχύει
Οι δασμοί του Τραμπ απειλούν το εμπόριο αυτοκινήτων αξίας $240 δις
Κίνδυνος… εμφράγματος στην κυπριακή αγορά-Καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά «σπάνε» την εφοδιαστική αλυσίδα
Mall of Cyprus: Ολοκληρώθηκε η πώληση του Annex 3 στην E-Cars-Στα €4,6 εκατ. το deal
Υποχώρησαν, αλλά αυξήθηκαν στα πρατήρια, οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Ιανουάριο
VitaPets Ltd: Γιόρτασε με επετειακό δείπνο την πενταετή επιτυχημένη πορεία της στην κυπριακή αγορά (pics)