Invest Cyprus: Ρίχνει δίχτυα σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία και Νότιο Αφρική

Πολύ σημαντικό, χαρακτήρισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (Invest Cyprus – CIPA) Μάριος Ταννούσης, τον ρόλο των απόδημων Κυπρίων στην προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Ενημερώνοντας τους απόδημους που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς, ο κ. Ταννούσης είπε ότι επίσης πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος των αποδήμων στις χώρες όπου υπάρχουν κυπριακές επενδύσεις.

Αναφέρθηκε στον ρόλο του Invest Cyprus, λέγοντας ότι πρόκειται για κρατικό φορέα που ενημερώνει για το ρόλο της Κύπρου ως τοποθεσία για ξένες επενδύσεις, παρέχοντας διαβεβαιώσεις για όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο και υποστηρίζοντας τους πιθανούς επενδυτές στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους πρότασης για επένδυση στην Κύπρο.

Στην παρουσίασή του, ο κ. Ταννούσης είπε ότι ο οργανισμός έχει ξεκινήσει στρατηγικά προγράμματα ενδυνάμωσης των σχέσεών του με χώρες όπως ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία και Νότιο Αφρική ενώ προγραμματίζονται εκδηλώσεις όπως στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις.

Διαβεβαίωσε ότι ο οργανισμός είναι ανοικτός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει τους επενδυτές. «Είμαστε το foreign investment house που βοηθά σε όλα τα θέματα που αφορούν τους ξένους επενδυτές», ανέφερε.

Επίσης, ανέφερε ότι ο οργανισμός στοχεύει στη βελτίωση του υφιστάμενου επενδυτικού πλαισίου «για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε περισσότερες επενδύσεις» τονίζοντας ότι προωθεί την Κύπρο ως χώρο και προορισμό για ξένες επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Ανέφερε ότι παρά την πανδημία, η Κύπρος είχε ενεργήσει ώστε τα συστήματα να είναι όλα ενημερωμένα και εργάζονταν μέσω τηλεργασίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν webinars για προώθηση της χώρας για προσέλκυση κεφαλαίων.

Οι προτεραιότητες του οργανισμού, ανέφερε, είναι όπως η προώθηση της Κύπρου ως διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο με έμφαση στην Τεχνολογία, με επενδύσεις σε στρατηγικά έργα σε τομείς του τουρισμού, υγεία, εκπαίδευση και ανανεώσιμη ενέργεια.

Εξάλλου, στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στόχος είναι όπως η Κύπρος καταστεί ένα από τα καλύτερα κράτη στον κόσμο για να ζεις, να εργάζεσαι και να κάνεις επιχειρήσεις.

Για να το επιτύχουμε αυτό, ανέφερε, «πρέπει να γίνουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο καθώς και μια χώρα με ακμάζουσα και ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία.

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά