Με άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ

Άνοδο κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 0,25%, κλείνοντας στις 126,42 μονάδες.

Άνοδο 0,25% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 76,61 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €653.081,81.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, κέρδη κατέγραψαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,70% και οι Επενδυτικές σε ποσοστό 2,27%.

Αντίθετα, ζημιές κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,32%, ενώ τα Ξενοδοχεία παρέμειναν αμετάβλητος.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €545.881,05 (πτώση 0,34% - τιμή κλεισίματος €2,95). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €27.245 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,15), της Logicom με €20.292,66 (άνοδος 1,54% – τιμή κλεισίματος €2,64), της ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ με €12.980,30 (άνοδος 2,50%  – τιμή κλεισίματος €0,61) και της Salamis με €12.614 (πτώση 2,12% – τιμή κλεισίματος €3,70).

Από τις μετοχές, που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έξι κινήθηκαν ανοδικά, έξι καθοδικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 170.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας ZREES FRACTION PLC (μετοχές Κατηγορίας ‘Β’), σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ και την ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών της στο Κεντρικό Αποθετήριο Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου. 

Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας, είναι η εταιρεία Grant Thornton (Cyprus) Ltd.

Ο εκδότης είναι εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της απόκτησης και πώλησης, ανάπτυξης και διαχείριση ακινήτων, καθώς και συμμετοχή σε εταιρείες με παρόμοιες δραστηριότητες.

Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 και θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€).  

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου των πιο πάνω τίτλων, στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.

Επίσης,  το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου του ΧΑΚ 50.000 επιπρόσθετων συνήθων μετοχών της εταιρείας «AEONIC Securities C.I.F. PLC», (οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης) και την ταυτόχρονη εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Μητρώο του ΧΑΚ σύμφωνα με τα Άρθρα 10(1) και (3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμου.

Οι μετοχές αυτές εκδόθηκαν με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας με ημερομηνία 31 Μαΐου 2023 με τιμή έκδοσης €1,00.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 650.000 μετοχές. 

Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
Με κέρδη έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Στο Υπουργικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής
Κοντά στα 846 ευρώ ο καθαρός κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα
Οι αυξήσεις στις τιμές αγαθών και ενέργειας ανησυχούν τους Κύπριους-Τι έδειξε έρευνα
Άρχισε η υποβολή δήλωσης εισοδήματος 2023 μέσω TaxisNet
Από έργα υψηλών προσδοκιών για τον τόπο σε μεγάλους...πονοκεφάλους-Ψάχνει θεραπείες η Κυβέρνηση
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κ. Ιωάννου-Χ. Χριστοφίνας: Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά, νέα στεγαστικά σχέδια εντός των ημερών