Eπίτιμος δημότης Πάφου ο Γερουσιαστής Robert Menendez

Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 6.00 μ.μ., θα απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου Δημότη της Πόλης της Πάφου στο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, Robert Menendez. Της επίσημης τελετής θα προηγηθεί επίσκεψη του Αμερικανού Γερουσιαστή, στις υπό ανέγερση εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στην Πάφο, συνοδευόμενου από τον Δήμαρχο Πάφου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Η απονομή του εν λόγω τίτλου γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ημερ. 22.12.2022 με βάση το εξής σκεπτικό:

(α) Για την πολύχρονη και άοκνη δράση του, ιδιαίτερα ως μέλους της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για την υπεράσπιση, την προαγωγή και την κατοχύρωση του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου ως αρχών οικουμενικής εμβέλειας.

(β) Εις έκφραση της ευγνωμοσύνης των πολιτών της Πάφου για την απαρασάλευτη και συνεπή διαχρονικά στήριξή του στην άρση της τουρκικής κατοχής της Κύπρου και την αποκατάσταση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών για όλους τους Κυπρίους μέσω της επίτευξης μιας βιώσιμης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού Προβλήματος που θα επανενώνει τη χώρα και το λαό της.

(γ) Για τη συμβολή του στη διαμόρφωση και προώθηση για την Ανατολική Μεσόγειο ενός οράματος ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

(δ) Για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη για την ανθρωπότητα συγκυρία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εμπνευσμένου πολιτικού που με τα λόγια και τις πράξεις του παρέχει στήριξη στους αδύναμους έναντι των ισχυρών και δυναμώνει την πίστη στη δικαιοσύνη σε όλες της τις εκφάνσεις.

(ε) Εις επίρρωση του γεγονότος ότι με τη συνολική δράση του για την υπεράσπιση και συμφερόντων του Ελληνισμού μείζονος σημασίας αναδείχθηκε αληθής και ανιδιοτελής φιλέλληνας, άξιος της ευγνωμοσύνης και της βαθύτατης εκτίμησης των απανταχού Ελλήνων.

Η τελετή θα είναι ανοικτή για το κοινό και θα μεταδίδεται ζωντανά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού