Powered by

Όμιλος Fattal: Μετά την εξαγορά του GrandResort ετοιμάζει νέα σχέδια επέκτασης

Ετοιμάζει νέα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στην Κύπρο επιδιώκοντας την επέκταση του χαρτοφυλακίου του, ο Όμιλος Fattal Hotel. Ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της φιλοξενίας στο Ισραήλ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ταχύτερα αναπτυσσόμενους, διαθέτοντας σήμερα 270 ξενοδοχεία σε 117 προορισμούς στο Ισραήλ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε σχέση με την Κύπρο, κατέχει σήμερα 9 ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο, τη Λάρνακα, τον Πρωταρά και τη Λεμεσό.

Η πιο πρόσφατη επένδυση ήταν η απόκτηση ενός εμβληματικού ξενοδοχείου 5* στη Λεμεσό, του GrandResort Limassol, για το οποίο υπάρχουν σχέδια να υποβληθεί σε σημαντικές ανακαινίσεις και να ενταχθεί στο εμπορικό σήμα Leonardo Hotels Limited Edition.

Επίσης, η εταιρεία απέκτησε το Elias Latsi Holiday Village Resort, το οποίο σύντομα θα ανακαινιστεί πλήρως και θα μετονομαστεί σε Leonardo Club Family Resort. Επίσης, ο Όμιλος μόλις άνοιξε ένα νέο ξενοδοχείο στη Λεμεσό με το εμπορικό σήμα NYX, ενώ ένα ακόμη ξενοδοχείο NYX αναμένεται να ολοκληρωθεί και στη Λευκωσία.

Ο Roni Aloni, Διευθύνων Σύμβουλος, Mediterranean Region του Fattal Hotel Group, δήλωσε «Η εταιρεία απασχολεί 1200 άτομα σε τοπικό επίπεδο και είναι υπερήφανη που επεκτείνεται περαιτέρω σε αυτό το νησί. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες σχετικά με τα νεοαποκτηθέντα ξενοδοχεία, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες για τις επενδύσεις και στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί».

Ως κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος στην Κύπρο σήμερα, πιστεύει στο μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο και θεωρεί απαραίτητο η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας να συνεργαστούν σε μακροπρόθεσμους στόχους, όπως η φορολογία, η βιωσιμότητα, η στήριξη της αγοράς και τα κίνητρα για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων.

Σχολιάζοντας την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο, ο Roni Aloni σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το τοπικό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον, καθώς και από την απόδοση των επενδύσεών του Ομίλου. «Η Κύπρος», πρόσθεσε, «είναι ένας ιδανικός προορισμός για επενδύσεις που έχει πολλά πλεονεκτήματα για όσους σκοπεύουν να κάνουν σοβαρές επεκτάσεις».

Από πλευράς του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest Cyprus, Μάριος Ταννούσης χαιρέτισε την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Fattal στην Κύπρο και δήλωσε ότι «Οι επενδυτικές αποφάσεις κορυφαίων ξενοδοχειακών ομίλων και διεθνών επενδυτών να επεκτείνουν τα σχέδιά τους στην τοπική αγορά είναι ξεκάθαρα μια ψήφος εμπιστοσύνης στο δυναμικό του τουρισμού και της φιλοξενίας του νησιού. Ως η επενδυτική αρχή της Κυβέρνησης, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις στους βασικούς τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με το όραμα και τη στρατηγική της Κυβέρνησής μας».

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
«Οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά συντηρητικός...»-Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στο InBusinessNews
Θάνος Μιχαηλίδης: Μειωμένη ροή κρατήσεων στα ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας
Τι αλλάζει στο πλαίσιο αδειοδότησης των ξενοδοχείων-Οι δυσλειτουργίες και η πρόταση νόμου που πάει Ολομέλεια
Τα διαμερίσματα ωθούν την αγορά ακινήτων-Αύξηση στις τιμές, μείωση των πωλήσεων σε ξένους