Powered by

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης, καταγράφοντας κέρδη κατά 0,41%, ανήλθε στις 116,78 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20, έκλεισε στις 70,66 μονάδες, καταγράφοντας αμελητέα μείωση 0,43%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €410.570,04, κυρίως λόγω συναλλαγών των τίτλων της Τράπεζας Κύπρου.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες η Κύρια Αγορά κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,40% και η Εναλλακτική Αγορά 0,21%. Πτώση 1,75% κατέγραψαν οι Επενδυτικές Εταιρείες, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν τα Ξενοδοχεία.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €365.091,38 (άνοδος 0,72% - τιμή κλεισίματος €2,80). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €7.047,51 (άνοδος 0,79% - τιμή κλεισίματος €1,905), της Logicom με €6.450,24 (άνοδος 1,71% – τιμή κλεισίματος €2,38), της ΚΕΟ με €6.390 (πτώση 1,85% – τιμή κλεισίματος €1,59) και της LCP Holdings and Investments με €4.791,55 (άνοδος 3,8% - τιμή κλεισίματος €0,081).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οχτώ κινήθηκαν ανοδικά, πέντε καθοδικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες.

Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 122.

Δειτε Επισης

Κόλλησε στα γρανάζια της δικαιοσύνης η διαχείριση των ΜΕΔ-Δεν προχωρά η λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας
Η σύσταση της AMLA, οι αναβαθμισμένες απαιτήσεις και οι προκλήσεις συμμόρφωσης για τις ξένες επιχειρήσεις εντός της Ε.Ε.
Μάριος Κοσμά: Ήταν και θα είναι πάντα επενδυτικός προορισμός η Κύπρος-Πώς θα έρθουν παγκόσμιας εμβέλειας επενδυτές
Οριακά κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γιώργος Παπαναστασίου: Κάλεσε επενδυτές από το Κατάρ να διερευνήσουν ευκαιρίες στην Κύπρο
Ετήσια αύξηση στις μέσες μηνιαίες απολαβές το δ΄ τρίμηνο του 2024-Τι ισχύει για άνδρες και γυναίκες
Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η πολυπλοκότητα των κυρώσεων και ο κρίσιμος ρόλος των υπευθύνων συμμόρφωσης
«Stop» επιχειρηματιών της Μακαρίου στο άνοιγμα της λεωφόρου για όλα τα οχήματα-«Θα γίνει ανεξέλεγκτο πέρασμα»
Melissa van den Broek: Σε νέα εποχή εποπτείας η Ε.Ε. με την AMLA-Η Αρχή που αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»