Λίγοι οι Κύπριοι που δεν μπορούν να πληρώσουν για διαδίκτυο

Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθυσμού που δυσκολεύονται οικονομικά να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, το 2022, μόλις 0,5% του πληθυσμού της Κύπρου δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει για σύνδεση στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των κατοίκων της χώρας που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας το ποσοστό ήταν λίγο υψηλότερο αλλά και πάλι από τα χαμηλότερα της ΕΕ (1,5%). Το ποσοστό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό αυξήθηκε ελαφρά σε σχέση με το 2021 (από 0,4%), ενώ μειώθηκε σε σχέση με τον πληθυσμό που διατρέχει κίνδυνο φτώχειας (από 1,7%).

Σε επίπεδο ΕΕ το ποσοστό του πληθυσμού που δεν είχε σύνδεση στο διαδίκτυο για οικονομικούς λόγους βρισκόταν το 2022 στο 2,4%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας ήταν υψηλότερο, στο 7,6%.

Σε σχέση με το 2021 η κατάσταση στην ΕΕ βελτιώθηκε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες (πμ) (από 2,7%) για το σύνολο του πληθυσμού και κατά 0,8 πμ (από 8,4%) για τα άτομα που αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας.

Σε όλα τα κράτη μέλη το 2022 καταγραφόταν διαφορά μεταξύ των ποσοστών όσων δεν μπορούσαν να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό και σε σχέση με όσους διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας.

Το υψηλότερο ποσοστό όσων δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας καταγράφηκε στη Ρουμανία (25,0%), τη Βουλγαρία (20,5%) και την Ουγγαρία (16,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία και τη Φινλανδία (1,0% στην κάθε χώρα), την Κύπρο και το Λουξεμβούργο (1,5% στην κάθε χώρα).

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας