Έπεσαν οι υπογραφές για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Αραδίππου-Πότε αρχίζουν οι εργασίες

Τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην Αραδίππου, καθιστώντας τον Δήμο και επίσημα τον πρώτο της Κύπρου που θα αποκτήσει το δικό του πάρκο.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «την Παρασκευή, 11 Αυγούστου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη, η σχετική σύμβαση με την κοινοπραξία S. Hadjichristofi Construction Ltd & Inteso Construction Ltd & Tques LLC, που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 2.96 MW ιδιοκτησίας Δήμου Αραδίππου».

Με την δημιουργία του πάρκου «η Αραδίππου γίνεται και επίσημα ο πρώτος Δήμος της Κύπρου, που θα αποκτήσει δικό της φωτοβολταϊκό πάρκο, συνεχίζοντας την ραγδαία και σταθερή ανάπτυξή των τελευταίων ετών, με την επένδυση σε ένα σημαντικό έργο που θα δώσει στην πόλη σημαντική περιβαλλοντική, αλλά και οικονομική «ανάσα».

Το έργο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 46.866 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, συνολικής αξίας €3.111.860,86, το οποίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της πολιτικής του Δήμου Αραδίππου για πράσινη μετάβαση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ ο ορίζοντας υλοποίησης είναι 15 μήνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Αραδίππου όχι μόνο θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του για οδικό και δημόσιο φωτισμό, αλλά και θα αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα πράσινης ανάπτυξης για όλη την Κύπρο, ανοίγοντας τον δρόμο και προς άλλους Δήμους για να το εφαρμόσουν».

Δειτε Επισης

S&P's: Δημοσιονομικά που υπερτερούν, ενισχυμένο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Οι 1.573 θέσεις πρώτου διορισμού στο δημόσιο που πάνε με απόφαση Υπουργικού για αποπαγοποίηση στην Βουλή
ΑΗΚ: Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας στην χρήση ηλεκτρισμού-Χρήσιμες συμβουλές
Άγγιξε σχεδόν τα €600 εκ. το δημοσιονομικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση
Οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για την τεχνητή νοημοσύνη-Ποιες εταιρείες επηρεάζονται και οι νομικοί κίνδυνοι
Η TheSoul Publishing αναδεικνύει τις κυπριακές εταιρείες στο παγκόσμιο-Δημιουργεί startup επικοινωνίας
Ο Νικόλας Α. Ιωαννίδης ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης