Μετοχικές αλλαγές σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi με το βλέμμα στη... Λεμεσό

Προς μετοχικές αλλαγές οδεύουν Mall of Cyprus και Mall of Engomi, με τα δύο εμπορικά κέντρα να γνωστοποιούν με ανακοινώσεις τους στο Χρηματιστήριο ότι οι μέτοχοι τους θα παρακαθήσουν σε συνεδρίαση στις 31 Αυγούστου 2023, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων την αύξηση του κεφαλαίου, όπως επίσης και την απόκτηση μετοχών από την Pareto Limited.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο ΧΑΚ, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν ή όχι, την αύξηση του εγκεκριμένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από 85.500.000 ευρώ διαιρεμένο σε 171.000.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ έκαστη, σε 185.500.000 ευρώ διαιρεμένο σε 371.000.000 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η καθεμία, με τη δημιουργία 200.000.000 κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες κοινές μετοχές της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίας, θα υπάρξει ενημέρωση για μελλοντικές συναλλαγές ή αποφάσεις που θα τεθούν ενώπιον των μετόχων για έγκριση και για να παρέχουν οι μέτοχοι τα σχετικά πληρεξούσια ή/και παραιτήσεις που θα απαιτηθούν από τους μετόχους. Ένα από τα θέματα, όπως έχει προαναφερθεί, είναι και η απόκτηση μετοχών από μέρους της Pareto Limited.

Σημειώνεται ότι το 2019, η Pareto Limited απέκτησε το 25% της Atterbury Europe, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Mall of Cyprus και Mall of Engomi.

Με το βλέμμα στη... Λεμεσό

Οι προδιαγραφόμενες μετοχικές ανακατάξεις σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi δεν φαίνεται να είναι άσχετες με τα πλάνα της Atterbury Europe για περαιτέρω επέκτασή της στην Κύπρο με νέο εμπορικό κέντρο στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχαν αναφέρει τον περασμένο Φεβρουάριο εκπρόσωποι της Atterbury στο InBusinessNews, «η Atterbury Europe αναζητά συνεχώς ευκαιρίες επέκτασης στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση και η αγορά της Λεμεσού φαίνεται ελκυστική».

Διαβάστε ακόμα: «Φλερτ» Atterbury στη Λεμεσό-Νέα επένδυση και πληροφορίες για mall

Τότε δεν υπήρχε κάτι το οριστικό ή ανακοινώσιμο από τον όμιλο Atterbury, ο οποίος αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας ανάπτυξης γης, με βάση τη Νότια Αφρική, Atterbury και ομάδας ευρωπαίων επενδυτών.

Ο όμιλος Atterbury δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εμπορικών, λιανικών και οικιστικών ακινήτων στη Νότια Αφρική, στην υπόλοιπη αφρικανική ήπειρο και στην Ευρώπη.

Στην Κύπρο, η Atterbury Europe έχει στην ιδιοκτησία της το Mall of Cyprus μαζί με το Εμπορικό Πάρκο Σιακόλα, καθώς και το Mall of Engomi.

Ποια είναι η Pareto Limited

Με βάση την Αφρική, η Pareto Limited διαθέτει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, όπου μεταξύ άλλων αριστοκρατικά ξενοδοχεία και τα ποικίλα, premium εμπορικά κέντρα, μέχρι συνεδριακούς χώρους στη χώρα.

Ο όμιλος στοχεύει κυρίως σε έξυπνες επενδύσεις σε προνομιακές τοποθεσίες της Αφρικής. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ομίλου, παρέχει ευκαιρίες πρώτης κατηγορίας στο κοινό, παράγοντας διαφοροποιημένες συνολικές αποδόσεις για τους μετόχους του.

H Pareto Limited, εργοδοτεί πάνω από 30 000 άτομα στα εμπορικά κέντρα της Νότιας Αφρικής, δημιουργώντας βιώσιμη απασχόληση. Μέσω των τοπικών και διεθνών εμπόρων λιανικής, η αγορά της Νότιας Αφρικής έχει πρόσβαση σε διεθνείς μάρκες με στόχο την παγκοσμιοποίηση της ηπείρου.

Όραμα της Pareto Limited, είναι η προσφορά χώρων πρώτης κατηγορίας στο κοινό για να ψωνίσει μέσα από ένα χαρτοφυλάκιο εμβληματικών ακινήτων που είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Στο χαρτοφυλάκιο της Pareto Limited βρίσκονται οκτώ εμπορικά κέντρα στη Νότια Αφρική, μεταξύ των οποίων ένα στη Πρετόρια, τέσσερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, και από ένα στο Μπλουμφοντέιν, στο Ντουρμπάν και το Cape Province.

Όσον αφορά το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο, αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις σε Ρουμανία, Κύπρο και Σερβία.

Όπως έχει προαναφρθεί το 2019, η Pareto Limited απέκτησε το 25% της Atterbury Europe, γεγονός που προσθέτει τα Mall of Cyprus και Mall of Engomi στο εμπορικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου.

Δειτε Επισης

Τα πολυτελή μοντέλα και supercars από το στόλο της E-Cars Group που θα δείτε στο Limassol Motion Event 2024
Αντίστροφη μέτρηση για το «opening» του νέου Jumbo στη Λευκωσία-Η εξέλιξη των έργων και πότε ανοίγει
Jumbo: Μικρή αύξηση των πωλήσεων στην Κύπρο το οκτάμηνο-Πώς κινήθηκε ο Αύγουστος
Γιώργος Φωτίου-Bean Bar: Τα μυστικά για την επιλογή του καλύτερου και ποιοτικότερου καφέ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αιτήσεις μέχρι 6 Οκτωβρίου για την δεύτερη άτυπη ομάδα εργασίας για το χαλλούμι
Λ. Καρακατσάνης: Η DUST+CREAM που ήρθε εν μέσω πανδημίας στην Κύπρο και αλλάζει τους κανόνες της ομορφιάς
O επαναπροσδιορισμός του εμπορίου ξεκινά από το E-Commerce Conference
Αυξήθηκε σε αξία και σε όγκο το λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο
Αυτοκίνητα από €500 μέχρι €25.000 στον πλειστηριασμό της Τρ. Κύπρου
Σε ποια φάση βρίσκεται το Neo Plaza-H πιο πρόσφατη εξέλιξη και η δικαστική μάχη που συνεχίζεται