Ν. Χριστοδουλίδης: Τίποτα που να οδηγεί σε καθολικό τερματισμό των εκποιήσεων

Ως εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με οτιδήποτε οδηγεί σε καθολικό τερματισμό το θέμα των εκποιήσεων, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως δεν θεωρεί ότι τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση απέχουν από τη γραμμή του Προέδρου επί του ζητήματος.

«Δεν θεωρώ ότι διαφωνούν με την προσέγγιση της Κυβέρνησης», ανέφερε ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς και του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ και ότι θα μιλήσει και με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων, πέραν των τριών κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα του.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή γιατί θεωρώ ότι ο στόχος να διατηρήσουμε την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας είναι κοινός, κανείς δεν θέλει να μπούμε σε περιπέτειες. Αντιλαμβάνεστε ότι η αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας είναι καθοριστικής σημασίας στον στόχο μας να προσελκύσουμε ποιοτικές επενδύσεις, στον στόχο μας να έχουμε μια δυνατή οικονομία για να μπορούμε να έχουμε και κοινωνική πολιτική, να μπορούμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε στον τομέα της υγείας, της παιδείας», υπογράμμισε.

Για να συμπληρώσει πως όλα εξαρτώνται από την οικονομία και την αξιοπιστία της οικονομίας μας. «Και θεωρώ», συνέχισε, «ότι κανείς μα κανείς δεν θα προβεί στις οποιεσδήποτε ενέργειες για να εξυπηρετήσει άλλους στόχους, άλλες σκοπιμότητες θέτοντας την αξιοπιστία της χώρας μας σε δεύτερο επίπεδο».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στόχος είναι κοινός, για να συμπληρώσει πως βρίσκεται σε διάλογο με όλους και να εκφράσει την ελπίδα για κατάληξη σύντομα στη βάση του συγκεκριμένου προγράμματος(σ.σ. πακέτου προτάσεων) που έχει προωθήσει η Κυβέρνηση στη Βουλή. «Και ελπίζω», είπε, «να έχουμε θετικές εξελίξεις την ερχόμενη βδομάδα».

«Σίγουρα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «ως εκτελεστική εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με οτιδήποτε οδηγεί σε καθολικό τερματισμό το θέμα των εκποιήσεων. Θεωρούμε ότι δεν βοηθά ούτε και αυτούς που έχουν πραγματικά πρόβλημα, διότι ναι υπάρχουν συμπατριώτες μας που έχουν πραγματικά πρόβλημα και αν θέλουμε πραγματικά να τους βοηθήσουμε είναι μέσα από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Δειτε Επισης

Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις 1,5% στους μισθούς μετά από 15 χρόνια-Η συμφωνία ΥΠΟΙΚ,ΣΕΚ,ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ
Μ. Παναγιώτου: Προκήρυξη επενδυτικών παρεμβάσεων €10 εκατ. ως τέλη Ιουλίου
H Allianz Κύπρου πρώτη Main Event Sponsor του FIBA EuroBasket 2025
Μικρές ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο ΧΑΚ
Στο 3% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Ιούνιο
Πενήντα επιπλέον κοινότητες στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξη Ορεινών Κοινοτήτων
Η περιοχή του Τροόδους σε τροχιά αναβάθμισης...Τα νέα έργα και αναπτύξεις που παίρνουν σάρκα και οστά
Πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό