Σταύρος Ιωάννου-Eurobank: Θα θέλαμε κάποια στιγμή τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας

Στον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στοχεύει η Eurobank, όπως ανέφερε ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Group Chief Οperating Οfficer (COO) & Διεθνείς Δραστηριότητες της Eurobank AE.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα σχέδια της Eurobank, για να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Ντουμπάι, της Ινδίας και του Ισραήλ, στοχεύοντας σε εύπορους πελάτες, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη από διεθνείς δραστηριότητες.

Όπως ανέφερε, η τράπεζα που έχει ήδη παρουσία και στη χώρα μας, θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε κόμβο εξυπηρέτησης των νέων αγορών. «Θέλουμε να διαδραματίσουμε περιφερειακό ρόλο, τόσο ως ελληνική τράπεζα όσο και μέσω της κυπριακής θυγατρικής μας, λόγω της εγγύτητας που έχει η Κύπρος σε αγορές όπως η Ινδία, το Ισραήλ, το Ντουμπάι και η Σαουδική Αραβία», είπε ο Ιωάννου.

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να δημιουργήσει γραφείο αντιπροσωπείας «σε ορισμένες από αυτές τις χώρες».

Ταυτόχρονα, τόνισε ο διευθύνοντας σύμβουλος, ότι η Eurobank θα ήθελε επίσης «κάποια στιγμή να έχει τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο».

Οι αυξημένες φιλοδοξίες της Eurobank αποτελούν περαιτέρω ένδειξη ανάκαμψης στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, σχολιάζει το Bloomberg, και προσθέτει πως η τιμή της μετοχής της τράπεζας, αυξήθηκε κατά σχεδόν 46% φέτος, υποβοηθούμενη από την προσδοκία ότι η χώρα θα ανακτήσει σύντομα το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας.

«Για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να αυξήσουμε το αποτύπωμά μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αυξήσουμε τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο Σταύρος Ιωάννου. «Αυτές είναι ακόμη υπό ανάπτυξη αγορές διαχείρισης πλούτου στις οποίες πρέπει να εισέλθουμε αρκετά νωρίς για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Η Eurobank έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τη μονάδα Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία προσθέτοντας 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 100 εκατ. ευρώ νέες καταθέσεις.

Αύξησε επίσης το μερίδιό της στην Ελληνική Τράπεζα, στο 29,2% και στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της σύντομα.

Δειτε Επισης

Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Eurobank A.E.: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη €383 εκατ. με ενίσχυση των λειτουργικών επιδόσεων στην Κύπρο
Claudia Buch: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι κυπριακές τράπεζες, αλλά αντιμέτωπες με νεοφανείς κινδύνους
Πώς βλέπουν την εξαγορά της Ελληνικής από Eurobank και τι ξεκαθαρίζει ο Π. Νικολάου για την Τράπεζα Κύπρου
Ο Πανίκος Νικολάου για φορολόγηση υπερκερδών-«Political risk, θα είναι στίγμα για την αξιοπιστία της χώρας μας»
Ελληνική Τράπεζα: Επενδύει στο περιβάλλον και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας
ΧΑΚ: Αυτές οι εταιρείες δεν υπέβαλαν ετήσια οικονομική έκθεση για το 2023
Τα αποτελέσματα της Τρ. Κύπρου για το πρώτο τρίμηνο-Κέρδη €133 εκατ., αυξημένα κατά 40% σε ετήσια βάση
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση