Διεύρυνση συνεργασίας ΤΕΠΑΚ και Κέντρου Αριστείας CYENS

Tο Κέντρο Αριστείας CYENS και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, στις 5 Ιουλίου 2023, στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Τη ‘Συμφωνία Πλαίσιο’ υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης και o Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του CYENS Καθ. Γιώργου Χρυσάνθου, της κυρίας Χάρις Θεοχάρους, συντονίστριας του έργου RISE-Teaming for Excellence και Λειτουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δήμου Λευκωσίας, και της κυρίας Θεοπίστης Στυλιανού – Λάμπερτ, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και συντονίστριας της ερευνητικής ομάδας Museum Lab στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

Σκοπός της συμφωνίας είναι διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών στη βάση δημιουργίας πλαισίου για ανάπτυξη προτάσεων σε ερευνητικά θέματα, στους τομείς της τεχνολογίας και καινοτομίας, τη δημιουργία προγραμμάτων, και τη συνδιοργάνωση ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων.

Το Κέντρο Αριστείας CYENS ιδρύθηκε το 2018 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, μέσα από εξασφάλιση ανταγωνιστικής πρότασης του χρηματοδοτικού προγράμματος Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας. Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Λευκωσίας, με εταίρους τα 3 δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου, και τα ευρωπαϊκά επιστημονικά ιδρύματα University Cοllege London (UCL) και Max Planck Institute (MPI), ενώ στηρίζεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. To Κέντρο δραστηριοποιείται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών και διεξάγει διεπιστημονική και εφαρμοσμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας