Huawei: Ένα εξαήμερο μάθησης και γνώσης για τις next change makers της ψηφιακής εποχής (pics)

Τους σπόρους για να ευδοκιμήσει ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις όσον αφορά την ένταξη των γυναικών στην ψηφιακή εποχή φύτεψε για ακόμη μια χρονιά η Huawei, πραγματοποιώντας στην Βαλένθια της Ισπανίας το 4ο School for Female Leadership in the Digital Age.

62742

Στο πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας «Seeds for the Future», το θερινό σχολείο συγκέντρωσε για άλλη μια φορά 29 μελλοντικές ηγέτιδες από όλη την Ευρώπη για μια εβδομάδα μάθησης και ανάπτυξης.

Η σχολή αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Huawei για προώθηση και ένταξη της γυναίκας στην ψηφιακή εποχή, δίνοντας στις νεαρές συμμετέχουσες τις δεξιότητες και την ενδυνάμωση που χρειάζονται, για να ηγηθούν στους τομείς τους.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ισότητας και ενσωμάτωσης που συμβαδίζει με τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτύχει μια ισορροπημένη Ευρώπη από άποψη φύλου έως το 2025. Η ψηφιακή ένταξη και η κάλυψη του χάσματος μεταξύ των φύλων αποτελούν βασικούς στόχους του θερινού σχολείου.

Ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται στον τομέα των ΑΙ ανέρχεται μόνο στο 22%, ενώ παρατηρείται στον κλάδο των τεχνολογιών και μια δυσαναλογία στο θέμα της αμοιβής, με τις γυναίκες να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες κατά 8 - 10%.

Παρέχοντας υποστήριξη στις γυναίκες που διαθέτουν τα φόντα να διαπρέψουν, το πρόγραμμα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κόσμο όπου το γυναικείο φύλο όχι μόνο θα συμμετέχει αλλά και θα πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ενός λαμπρότερου μέλλοντος.

62680

64536

Έξι γεμάτες μέρες

Μια προσωρινή μικρή πανεπιστημιούπολη φιλοξένησε τις συμμετέχουσες που επιλέγηκαν από κριτική επιτροπή μέσα από 9000+ ενδιαφερόμενες υποψήφιες. Για έξι ημέρες, με masterclasses, επιδραστικές συζητήσεις, εργαστήρια και συνεδρίες καθοδήγησης, οι 29 κοπέλες απέκτησαν γνώσεις για την ψηφιακή εποχή και τις δυνατότητές της, αντάλλαξαν ιδέες και συνεργάστηκαν μεταξύ τους.

Είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές δημόσιας ομιλίας, να παρακολουθήσουν panels και να καθοδηγηθούν από αναγνωρισμένους μέντορες, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, διευθύνοντες συμβούλους και γυναίκες ηγέτιδες στον τομέα τους.

63479

63442

63500

Το Θερινό Σχολείο για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή κατάφερε για ακόμα μια χρονιά τον στόχο της ενδυνάμωσης της επόμενης γενιάς γυναικών ηγετών, που διαμορφώνουν την ψηφιακή εποχή, προσφέροντας με τον δικό του τρόπο μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης στο πλαίσιο αυτό. Η εμπειρία, σύμφωνα με τις ίδιες τις γυναίκες που συμμετείχαν, τις βοήθησε να αγκαλιάσουν την ηγέτιδα μέσα τους, να γνωρίσουν τρόπους για να ξεπερνούν τα εμπόδια και να πιστέψουν στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μια λαμπερή gala βραδιά, την αποφοίτηση των 29 νέων ηγέτιδων του μέλλοντος και τη βράβευση των κοριτσιών που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Και αν πρέπει να καταλήξουμε με το βασικό δίδαγμα του προγράμματος, είναι πως η αλλαγή μπορεί να αρχίσει με 29 κορίτσια που διδάσκονται ότι μπορούν να φέρουν την αλλαγή.

63528

64450

64590

Δειτε Επισης

Το TikTok στα βήματα του YouTube: Δοκιμάζει βίντεο διάρκειας 60 λεπτών
SoftOne Technologies Α.Ε.: Οι τρεις εταιρείες που προχωρούν σε απόκτηση κοινού ελέγχου επί της εταιρείας
Υπηρεσία Data Analytics-As-A-Service: Στρατηγική συνεργασία της TheMagnet®️ με την Analytical Solutions
ΟΟΣΑ: Αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 7% σε μια 10ετία θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη
Δημήτρης Σκουρίδης: Προς αξιοποίηση στην υγειονομική περίθαλψη η τεχνητή νοημοσύνη
Πώς το ΑΙ κάνει πιο αποτελεσματικό το ERP
«GROW with SAP»: Υιοθετήστε το cloud ERP με τη Supernova
Google: Αλλάζει τις αναζητήσεις στο ίντερνετ με χρήση AI
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Πόλος έλξης για νεοφυείς εταιρείες η Πάφος-Θα εγκατασταθούν άλλες τρεις