Nerd Hub: Ένα συναρπαστικό μαθησιακό περιβάλλον για δημιουργικά παιδιά με ανήσυχο πνεύμα

Το Education Creativity Center (ECC) ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του “Nerd Hub”, του νέου δημιουργικού του προγράμματος που έχει αναπτυχθεί από έμπειρους επαγγελματίες για να προσφέρει ένα συναρπαστικό περιβάλλον μάθησης για παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. Στόχος του “Nerd Hub” είναι να διεγείρει τη φαντασία των παιδιών, ωθώντας τα να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους μέσα από μία σειρά εβδομαδιαίων εργαστηρίων.

Αν τα παιδιά σας έχουν περιέργεια για τον κόσμο, πάθος με την τεχνολογία, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το Minecraft, τις εφαρμογές ήχου και εικόνας, την αφήγηση ιστοριών και την επιστήμη, τότε, το Nerd Hub είναι το ιδανικό μέρος για αυτά!

Το Nerd Hub, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα προσφέρει απογευματινά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 15 ετών, εφαρμόζοντας μια πολυτομεακή προσέγγιση, που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν ψηφιακές γνώσεις, να διαμορφώσουν ψηφιακή πολιτότητα, να επιμορφωθούν για τα ΜΜΕ και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης και σχεδιασμού ιστοσελίδων. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ECC, έχει δημιουργήσει ποικιλόμορφα εργαστήρια, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Minecraft Education, λογισμικά επεξεργασίας βίντεο, εικόνας και ήχου, καθώς και εφαρμογές σχεδιασμού ιστοσελίδων. Επίσης, το Nerd Hub θα φιλοξενεί το απογευματινό λογοτεχνικό και ψυχαγωγικό εργαστήριο του «Harry Potter», κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα ενισχύσουν βασικές δεξιότητες συγγραφής, θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες STEAM, τέχνης και χειροτεχνίας, και θα αναπτύξουν έργα χρησιμοποιώντας το «μαγικό» πλαίσιο των βιβλίων του Harry Potter.

Κάθε εργαστήριο θα προσφέρεται δύο φορές την εβδομάδα, παρέχοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να εμβαθύνουν στους τομείς που τους ενδιαφέρουν, σε ώρα που βολεύει την οικογένεια.

Το Εργαστήριο Minecraft Education χρησιμοποιεί την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, για να προωθήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη μάθηση στο πλαίσιο project και τις βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης μέσω του παιχνιδιού. Ακολουθώντας μια πολυτομεακή προσέγγιση, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδέονται με τη συγγραφή, τα μαθηματικά, τις κοινωνικές επιστήμες και την επιστήμη, προκειμένου να ολοκληρώσουν καινοτόμα, διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά έργα.

Το Εργαστήριο Hypermedia επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν μια σειρά από τεχνολογικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας βίντεο, ήχου και εικόνας, καθώς και του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Στο πλαίσιο της προσέγγισής του Nerd Hub, που βασίζεται στην πρακτική εξάσκηση, τα παιδιά θα εφαρμόσουν αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες σε πραγματικές συνθήκες, για να παράξουν ψηφιακά αποτελέσματα. Παράλληλα με την ανάπτυξη αυτών των ψηφιακών δεξιοτήτων, τα παιδιά θα κατανοήσουν καλύτερα πώς να είναι υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες, μαθαίνοντας για τη σημασία της ισορροπημένης χρήσης των ψηφιακών μέσων, της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας, του ψηφιακού αποτυπώματος και της ψηφιακής ταυτότητας, των κινδύνων του κυβερνοεκφοβισμού αλλά και της ανάγκης του ψηφιακού αλφαβητισμού και της επιμόρφωσης για τα ΜΜΕ.

Μέσω του μαγικού περιβάλλοντος του Harry Potter, οι μαθητές θα εμβαθύνουν στη λογοτεχνία και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Εξερευνώντας τον κόσμο του Hogwarts, θα συμμετέχουν σε δράσεις μεταξύ των οποίων τέχνες και χειροτεχνία, χρήση ψηφιακών πλατφόρμων όπως το Minecraft Education, σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής ακόμη και στην κατασκευή βουτυρόμπυρας, του αγαπημένου ροφήματος του Harry Potter!

Κέντρο Εμπλουτισμού: Μία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο Nerd Hub είναι επίσης η ανάπτυξη προγραμμάτων εμπλουτισμού εκπαίδευσης, για μαθητές που θέλουν να εξελιχθούν πέραν από τις απαιτήσεις του προγράμματος σπουδών του εκπαιδευτικού τους πλαισίου και θα επωφεληθούν από τις επιπλέον προκλήσεις που προσφέρονται. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας εγγραφής που περιλαμβάνει τεστ τοποθέτησης, συνάντηση με εκπαιδευτικό σύμβουλο του Nerd Hub και συνέντευξη με το παιδί.

Συμμετάσχετε στα διαδραστικά εργαστήρια, στα πρακτικά πειράματα και τις συναρπαστικές δραστηριότητες του Nerd Hub. Κρατήστε τη θέση για το παιδί σας για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Τα εργαστήρια ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Nerd Hub: www.nerdhub.com.cy

Δειτε Επισης

CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης