Powered by

TUI: Προς μετάθεση η τουριστική σεζόν λόγω ζέστης

Η κύρια τουριστική περίοδος θα μετατεθεί – εξαιτίας της ζέστης, δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της TUI Σεμπάστιαν Έμπελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Όπως σημειώνει ο κ. Έμπελ, με αφορμή τις πυρκαγιές σε χώρες της Νοτίου Ευρώπης που αποτελούν και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, θα μπορούσε να υπάρξει μετάθεση της κύριας τουριστικής σεζόν -δηλαδή της περιόδου Ιουλίου-Αυγούστου- στην περίοδο που προηγείται ή έπεται αυτής.

Όπως εξήγησε, θα υπάρχουν περισσότερες κρατήσεις από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο και έπειτα το φθινόπωρο, γεγονός που θα σημάνει την επιμήκυνση της σεζόν και θα μπορούσε να είναι σημαντική και για τους τουριστικούς προορισμούς, τόσο από οικολογικής όσο και οικονομικής άποψης.

Αν και τα νησιά της Μεσογείου, όπως λέει, παραμένουν ελκυστικά, η TUI στρέφεται και σε νέες περιοχές ως προορισμούς για παραθερισμό, όπως είναι τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, η Ζανζιβάρη ή οι ακτές της Πολωνίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Ο Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στη Ρόδο, προκειμένου να έχει μια σαφή εικόνα της κατάστασης στο νησί, τονίζει στη Bild ότι «χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τίποτα, στα βόρεια του νησιού δεν υπήρχαν πυρκαγιές ούτε περιορισμοί», ήταν σωστό, πάντως, ότι εκκενώθηκαν προληπτικά οι πληγείσες περιοχές στον νότο και απομακρύνθηκαν από τη Ρόδο οι τουρίστες, τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την αποφόρτιση του νησιού.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όπως γράφει η εφημερίδα, στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου υπέστησαν ζημιές τρία από τα συνολικά 75 ξενοδοχεία που εκκενώθηκαν, ενώ όλα τα συνεργαζόμενα με την TUI ξενοδοχεία βγήκαν σχεδόν αλώβητα από τις πυρκαγιές.

Συνολικά 8.000 πελάτες της TUI απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους και περίπου οι μισοί εξ’ αυτών φιλοξενήθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία και καταλύματα του νησιού, ενώ οι άλλοι μισοί επαναπατρίστηκαν. Αυτή τη στιγμή στη Ρόδο βρίσκονται συνολικά 16.000 τουρίστες-πελάτες της TUI, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι Γερμανοί, όπως επισημαίνεται.

Ο CEO της TUI ανέφερε επίσης ότι θα προκαλούνταν περαιτέρω ζημία στη Ρόδο αν μετά τις πυρκαγιές δεν επισκέπτονταν άλλοι τουρίστες το νησί, δεδομένου ότι, όπως λέει, άνω του 90% της οικονομίας της Ρόδου βασίζεται στον τουρισμό.

Σημειώνει επίσης ότι δεν έχουν όλοι οι παραθεριστές δικαίωμα να απομακρυνθούν αυτομάτως από περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, και μάλιστα παρατηρεί ότι η TUI απομάκρυνε από τη Ρόδο με τις έκτακτες πτήσεις της δωρεάν εκατοντάδες ταξιδιώτες που δεν έκαναν χρήση των τουριστικών πακέτων της, για αυτό και ο ίδιος προτείνει μια νομοθετική ρύθμιση σε επίπεδο ΕΕ για την προστασία των παραθεριστών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Wizz Air: Διαθέσιμες ξανά οι διαδικτυακές της υπηρεσίες-Οι δυνατότητες για τους πελάτες της εταιρείας
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)
Προσηλωμένο στη δέσμευσή του για δημιουργία βιώσιμων αξιών το Mercure Beach Resort
Το multipass της Wizz Air τώρα και στην Κύπρο
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χαρίζοντας ένα Jeep Wrangler
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»