Γιώργος Παπαναστασίου: Η ενέργεια δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη

Η ενέργεια σήμερα δεν είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δήλωσε Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου τη Δευτέρα εξηγώντας ότι η ενέργεια είναι ένα προϊόν που πρέπει να προσέχουμε και να ξέρουμε ότι η επάρκειά του δίνει μέλλον και βιωσιμότητα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το πρώτιστο θέμα με το οποίο θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε είπε ο κ. Παπαναστασίου μετά από συνάντηση με το κίνημα Οικολόγων, προσθέτοντας ότι πολλές από τις προτάσεις των Οικολόγων θα τις συζητήσουν και θα τις αξιολογήσουν εντός του Υπουργείου.

«Είναι θέματα που κάποτε βρίσκονται τόσο φανερά ενώπιόν μας και θα έπρεπε να είναι τα σημεία αναφοράς μας για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, πολλές φορές τα χάνουμε. Ευτυχώς οι Οικολόγοι μας τα έχουμε υποδείξει», ανέφερε.

Η βάση τους, συνέχισε, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και θα προσπαθήσουν να υλοποίησουν κάποιες από τις εισηγήσεις.

Κληθείς να δώσει κάποιο παράδειγμα, ο Υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε στην εισήγηση των Οικολόγων να γίνουν πιο οικολογικά τα κυβερνητικά, δημόσια και σχολικά κτίρια, ανεξάρτητα ενεργειακά, με συστήματα που θα καλύπτουν την ιδιοκατανάλωσή τους. Το πιο σημαντικό, είπε, είναι η εισήγηση μέσα από τις αδειδοτήσεις των κτιρίων να λαμβάνεται υπόψην το ενεργειακό κομμάτι στην ανοικοδόμηση των κτιρίων.

Αυτή, σημείωσε, πρέπει να είναι η λύση, ώστε να ξεκινήσουμε από κάπου για να έχουμε κτίρια που θα εξοικονομούν ενέργεια.

Από την πλευρά του, του κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου είπε ότι ήταν «πολύ χρήσιμη» η συνάντηση και ότι συζήτησαν την ενεργειακή πολιτική της χώρας, θέματα ΑΠΕ, τυποποίησεων και απόδοσης κτιρίων. Ευχαρίστησε τον κ. Παπαναστασίου για την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 2% στις τιμές του brent, αλλά με εβδομαδιαία άνοδο εν μέσω γεωπολιτικής έντασης
Άνοιξε ο δρόμος για αποθήκευση ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρισμού-Πού θα τοποθετηθούν και ποιας ισχύος θα είναι
Νέο άλμα 3% για το πετρέλαιο, με φόντο την κλιμάκωση στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
Παίρνουν την ανιούσα οι τιμές καυσίμων λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν… Έρχεται σύντομα και η πράσινη φορολογία
Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση στις τιμές και στάση αναμονής-Άνοδος σχεδόν 10% σε έξι ημέρες
Στα πρόθυρα νέου ενεργειακού σοκ η νοτιοανατολική Ευρώπη από τον κίνδυνο ανόδου του φυσικού αερίου
Συνεχίζεται η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών από την ΑΗΚ-Σε αυτές τις περιοχές θα τοποθετηθούν οι επόμενοι
Προς υψηλό 5 μηνών το πετρέλαιο-Κορυφώνεται η αγωνία των επενδυτών για τη Μέση Ανατολή
Εν αναμονή της έγκρισης της ΡΑΕΚ για την αύξηση 3% στο ρεύμα η ΑΗΚ-«Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία»
Μάριος Παναγίδης: Κρίσιμος ο σεβασμός δικαίου Ε.Ε. και UNCLOS για αξιοποίηση ενεργειακών πόρων και ηλεκτρική διασύνδεση