Powered by

Η.Β.: Πάνω από 100 νέες άδειες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων σε Βόρεια Θάλασσα

Η βρετανική Κυβέρνηση θα χορηγήσει περισσότερες από 100 νέες άδειες για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της εγχώριας προσφοράς και για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία, ανακοίνωσε σήμερα η Κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ υποστήριξε πως η κίνηση αυτή είναι συμβατή με τους περιβαλλοντικούς στόχους της Κυβέρνησης, καθώς περίπου το ένα τέταρτο της ενεργειακής ζήτησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξακολουθεί να καλύπτεται από το πετρέλαιο και το αέριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο επιτύχει το στόχο των μηδενικών καθαρών εκπομπών το 2050.

Ο Σούνακ δήλωσε πως οι νέες άδειες θα στηρίξουν την εγχώρια προσφορά, θα μειώσουν την εξάρτηση από εχθρικά κράτη, θα αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στον τομέα και θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, σε σύγκριση με την εναλλακτική επιλογή της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων συγκροτημάτων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει τη διαφορά ανάμεσα στους Συντηρητικούς του Σούνακ και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι το φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά. Οι Εργατικοί έχουν δεσμευθεί να σταματήσουν τη χορήγηση νέων αδειών για εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Με την ανακοίνωση αυτή, η βρετανική Κυβέρνηση εκτίθεται επίσης σε σφοδρές επικρίσεις από την πλευρά οικολογικών οργανώσεων, οι οποίες αμφισβητούν κατά πόσον εννοεί στα σοβαρά τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2025
Καζιμίρ (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός πλησιάζει το 2%-Το φθινόπωρο ίσως φτάσουμε τον στόχο
Ρεν (ΕΚΤ): Βραχυπρόθεσμη επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη λόγω δασμών Τραμπ
DBRS: Αβεβαιότητα για αντίκτυπο δασμών στις αξιολογήσεις κρατικού χρέους-Ανθεκτικά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
Νέο ρεκόρ για χρυσό, αποδυναμώνεται το δολάριο-Ενισχύονται οι φόβοι για ανεξαρτησία της Fed
Κάλεσμα του Κινέζου υπουργού Εμπορίου για πολλαπλά μέτρα ενίσχυσης της κατανάλωσης υπηρεσιών
Η φαρμακοβιομηχανία Roche θα επενδύσει 50 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία
Nomura: Η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Ιαπωνίας εξαγοράζει την Macquarie Group σε ένα deal 1,8 δισ. δολαρίων
Εναντίον Τραμπ προσέφυγε το Χάρβαρντ λόγω παγώματος κρατικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων
Πρόθεση ΗΠΑ για επιβολή δασμών σε φωτοβολταϊκά πλαίσια που παράγονται στην Ασία