Προχωρούν οι εργασίες της α' φάσης του δρόμου Πάφου - Π. Χρυσοχούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για την πρώτη φάση του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, που αφορά δύο λωρίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου έτυχε ενημέρωσης ότι το έργο προχωρά κανονικά και βάσει χρονοδιαγραμμάτων, προσθέτοντας πως είναι ένα περίπλοκο και αρκετά δύσκολο έργο. Το τμήμα αυτό θεωρείται τεχνικά ιδιαίτερα δύσκολο αφού προβλέπεται η κατασκευή δυο σηράγγων ενός περίπου χιλιομέτρου και πέντε κοιλαδογεφυρών συνολικού μήκους 1.500 μέτρων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τέσσερις άνω διαβάσεις και μια κάτω διαβάση, και διάφορα άλλα τεχνικά έργα.

Επεσήμανε συγκεκριμένα πως έχουν ήδη προχωρήσει οι εκσκαφές σε βάθος πέραν των 160 μέτρων που αφορά μια μεγάλη σήραγγα παρά το σημείο της Τσάδας μήκους 720 μέτρων.

Ανακοίνωσε δε, πως θα υπάρξει και μια δεύτερη σήραγγα στα σημεία των κοινοτήτων Καλλέπειας και Πολεμίου, μήκους 290 μέτρων. Διανοίγονται και σήραγγες διαφυγής που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ατυχημάτων, είπε.

Το κόστος της πρώτης φάσης θα ξεπεράσει τα 86 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024, ανέφερε ο κ. Στυλιανού.

Λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος του δρόμου, ενώ μελλοντικά προβλέπεται ότι ο δρόμος θα αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.

Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 31 χιλιόμετρα, πρόσθεσε.

Είπε ακόμη πως προωθείται η δεύτερη φάση του αυτοκινητόδρομου από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη, προσθέτοντας πως υπάρχει ήδη η προμελέτη και τα αρμόδια Τμήματα προχωρούν σταδιακά με την ωρίμανση της διαδικασίας.

Το ΕΒΕ Πάφου, συνέχισε, συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον αρμόδιο Υπουργό αλλά και με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στη συνάντηση τους στα γραφεία του ΕΒΕ ώστε να συμπεριληφθούν πρόνοιες για μετατροπή του δρόμου σε μελλοντικό στάδιο σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων.

Το συγκεκριμένο οδικό έργο είναι υπερτοπικής σημασίας, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα