Υπ. Εργασίας: Ετοιμάζει διευκολύνσεις κι ελαφρύνσεις στο ωράριο των πολυτέκνων

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας, σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων και ελαφρύνσεων στο ωράριο της εργασίας των πολύτεκνων γονιών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου ύστερα από συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, το κράτος έχει την ευθύνη της υποστήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα σε σχέση με τη δυνατότητα την οποία οφείλει να παρέχει για να μπορούν οι πολύτεκνοι γονείς να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία μέσα από την εργασία τους.

"Γι’ αυτό, στη συνάντηση που είχαμε σήμερα με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων, ελαφρύνσεων στο ωράριο της εργασίας των πολύτεκνων γονιών, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις ταυτόχρονα με την ανταπόκρισή τους στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις", ανέφερε.

Εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν και να θέσουν σε εφαρμογή λεπτομερέστερα αυτόν το σχεδιασμό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Παγκυπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ) Ντίνος Ολύμπιος, ανέφερε ότι έθεσαν υπόψη του Υπουργού θέματα τα οποία ταλανιζουν τις πολυτεκνες οικογένειες, μεταξύ των οποίων η συμφιλίωση οικογένειας με το επάγγελμα.

Χαιρέτισε απόψεις που εξέφρασε ο Υπουργός και ανέφερε ότι αναμένουν σύντομα να τους ξανακαλέσει για να τους πει τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας.

Παράλληλα ανέφερε οτι έθεσαν και κάποια άλλα αιτήματα της οργάνωσης προς τον Υπουργό που αφορούν το Υπουργείο, όπως είναι οι άδειες ασθενείας, οι άδειες ανάπαυσης και ούτω καθεξής. Πρόσθεσε ότι βρήκαν ανταπόκριση και θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα με τους λειτουργούς του υπουργείου για να βρουν μια τελική λύση.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο