Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Ετοιμάζει διευκολύνσεις κι ελαφρύνσεις στο ωράριο των πολυτέκνων

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας, σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων και ελαφρύνσεων στο ωράριο της εργασίας των πολύτεκνων γονιών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου ύστερα από συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, το κράτος έχει την ευθύνη της υποστήριξης των πολύτεκνων οικογενειών, ιδιαίτερα σε σχέση με τη δυνατότητα την οποία οφείλει να παρέχει για να μπορούν οι πολύτεκνοι γονείς να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία μέσα από την εργασία τους.

"Γι’ αυτό, στη συνάντηση που είχαμε σήμερα με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων, μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων, ελαφρύνσεων στο ωράριο της εργασίας των πολύτεκνων γονιών, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις ταυτόχρονα με την ανταπόκρισή τους στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις", ανέφερε.

Εξέφρασε την άποψη ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν και να θέσουν σε εφαρμογή λεπτομερέστερα αυτόν το σχεδιασμό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Παγκυπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων (ΠΟΠ) Ντίνος Ολύμπιος, ανέφερε ότι έθεσαν υπόψη του Υπουργού θέματα τα οποία ταλανιζουν τις πολυτεκνες οικογένειες, μεταξύ των οποίων η συμφιλίωση οικογένειας με το επάγγελμα.

Χαιρέτισε απόψεις που εξέφρασε ο Υπουργός και ανέφερε ότι αναμένουν σύντομα να τους ξανακαλέσει για να τους πει τα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας.

Παράλληλα ανέφερε οτι έθεσαν και κάποια άλλα αιτήματα της οργάνωσης προς τον Υπουργό που αφορούν το Υπουργείο, όπως είναι οι άδειες ασθενείας, οι άδειες ανάπαυσης και ούτω καθεξής. Πρόσθεσε ότι βρήκαν ανταπόκριση και θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα με τους λειτουργούς του υπουργείου για να βρουν μια τελική λύση.

Δειτε Επισης

Στα €22,5 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 3ο τρίμηνο του έτους
Χωρίς κανένα έλεγχο οι ΑΞΕ στην Κύπρο-Οι διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
Παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για το 2024 ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Οι συντεχνίες αξιολογούν τα δεδομένα για θέμα χαμηλόμισθων-Καθορίζουν συνάντηση
Έπιασαν δουλειά οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες-Βλέπουν αρμόδιες αρχές και αρμόδιους φορείς
Προκήρυξη για πρόγραμμα στήριξης αμπελοοινικού τομέα
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Τύμπανα πολέμου από τις συντεχνίες στην ΑΗΚ-Δεν αποκλείουν απεργιακά μέτρα
Ο Γιάννης Παναγιώτου στο InBusinessNews: Τι φέρνει το 2024 για τα εργασιακά (vid)
Ο πακτωλός των ρωσικών δισεκατομμυρίων στη Δύση και μια σταγόνα στον ωκεανό