Powered by

Κίνα: Αύξηση των τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο

Το Πεκίνο αύξησε από σήμερα τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου, επί τη βάσει των πρόσφατων αυξήσεων στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 275 γιουάν (34,69 ευρώ) τον τόνο και οι τιμές του πετρελαίου κατά 260 γιουάν (32,79 ευρώ) τον τόνο όπως ανέφερε χθες, σε μία ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Υπό τον ισχύοντα μηχανισμό των τιμών, οι τιμές των διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων αναπροσαρμόζονται ακολουθώντας τις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου.

Ενισχύεται η χρηματοδότηση προγραμμάτων εργασίας με τη μορφή βοήθειας

Η Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη διάθεση επιπλέον κονδυλίου 3,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (390 εκατομμυρίων ευρώ) από τον κεντρικό προϋπολογισμό, για την υποστήριξη προγραμμάτων που προσφέρουν εργασία υπό τη μορφή βοήθειας για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το πρόσθετο κονδύλι ακολουθεί τη συνδυασμένη επένδυση 7,8 δισεκατομμυρίων γιουάν (980 εκατομμυρίων ευρώ) που έχουν διατεθεί από την αρχή του έτους μέχρι τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με την NDRC.

Τα χρήματα αυτά θα υποστηρίξουν οικονομικά 559 προγράμματα για την παροχή βοήθειας μέσω εργασίας σε 22 επαρχιακές περιοχές στην Κεντρική και στη Δυτική Κίνα, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που το έχουν ανάγκη θα μπορούν να εργάζονται σε προγράμματα κατασκευής υποδομών, αυξάνοντας σταθερά τα εισοδήματά τους περίπου κατά 10.000 γιουάν (1.261,33 ευρώ).

Οι προτεραιότητες της Επιτροπής Εποπτείας της Χρηματαγοράς

Η Επιτροπή Εποπτείας της Χρηματαγοράς στην Κίνα (CSRC) διοργάνωσε ένα διήμερο συμπόσιο τη Δευτέρα και την Τρίτη καταγράφοντας τις προτεραιότητες της για την εποπτεία της κεφαλαιαγοράς στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το Πεκίνο θα καταβάλει προσπάθειες για την αρχική δημόσια προσφορά των μετοχών εταιριών που εισέρχονται στο χρηματιστήριο, αλλά και για τη χρηματοδότηση σχετικών δραστηριοτήτων με κανονικό, επιστημονικό και κατάλληλο τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί μία δυναμική ισορροπία μεταξύ της πρωτογενούς και της δευτερογενούς αγοράς, σύμφωνα με την CSRC.

Η επιτροπή δεσμεύτηκε επίσης, για την ενίσχυση του μηχανισμού πρόωρης προειδοποίησης σχετικά με τους κινδύνους της κεφαλαιαγοράς, την παροχή υποστήριξης στις ιδιωτικές επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της ποιοτικής οικονομικής ανάπτυξης τους, με τη βοήθεια της χρηματαγοράς, αλλά και την προώθηση της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων στην κινεζική οικονομία.

Άμεσο ενδιαφέρον για τις αναπτυσσόμενες αγορές και χώρες

Οι αναπτυσσόμενες αγορές και χώρες (EMDC) έχουν αυξηθεί ταχύτατα από την αρχή του 21ου αιώνα και εξελίσσονται σε μία σημαντική κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, όπως ανακοίνωσαν ειδικοί, στη διάρκεια ενός πρόσφατου φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Κατά την περίοδο που διανύουμε, η οικονομική κλίμακα των αγορών και χωρών EMDC αντιστοιχεί στο 50% της παγκόσμιας οικονομίας συνεισφέροντας περίπου ποσοστό 80% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο Λιν Σονγκτιάν πρόεδρος της Κινεζικής Λαϊκής Ένωσης για τη Φιλία με τις Ξένες Χώρες, στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία των EMDC που πραγματοποιήθηκε στην Τρίτη στο Πεκίνο.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί