Κατάρτιση κρεοπωλών: Οι Αλφαμέγα επενδύουν σε ένα επάγγελμα που έτεινε να εξαλειφθεί

Η ολοκλήρωση του τρέχοντος και μοναδικού στην Κύπρο προγράμματος κατάρτισης κρεοπωλών επιστεγάζεται με την τελετή αποφοίτησης, έπειτα από μια εντατική εκπαίδευση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση και πιστοποίηση στο εν λόγω επάγγελμα, καθώς και άμεση εργοδότηση με σημαντικές απολαβές, μετρά ήδη δύο χρονιές και συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα, σε συνεργασία με τα Προγράμματα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege και τη Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών.

Κρεοπώλες από την επόμενη μέρα
Οι 13 απόφοιτοι της τρέχουσας ακαδημίας έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του και έχουν λάβει την απαιτούμενη κατάρτιση προκειμένου από την επόμενη μέρα να είναι σε θέση να εργαστούν ως κρεοπώλες.

Οι συμμετέχοντες έχουν αποκτήσει τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ έχουν τύχει πρακτικής εξάσκησης σε ένα εντατικό πρόγραμμα που διήρκησε περίπου ενάμιση μήνα. Η εκπαίδευση περιελάβανε όλα τα στάδια από την παραλαβή και την κοπή κρέατος, την παρουσίαση στη βιτρίνα έως θέμα ασφάλειας και υγιεινής των κρεάτων.

Τα μαθήματα διδάσκουν και αξιολογούν έμπειροι καθηγητές και επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εργαστήρια του Intercollege και των Υπεραγορών Αλφαμέγα, στο Δάλι.

Προστασία και διατήρηση του επαγγέλματος

Τονίζεται ότι, πέραν της εξασφάλισης του πιστοποιητικού ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων επιπέδου 4 (EQF Level 4), όσοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα άμεσης εργοδότησης στα κρεοπωλεία των Υπεραγορών Αλφαμέγα, με σημαντικές απολαβές και ωφελήματα.

Το πρόγραμμα κατάρτισης κρεοπωλών εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Πρωταρχικός σκοπός του προγράμματος είναι η διατήρηση και προστασία ενός επαγγέλματος που σε βάθος χρόνου έτεινε να εξαλειφθεί. Πρόκειται για τη μοναδική σχολή στην Κύπρο που προσφέρει κατάρτιση, αλλά και άμεση εργοδότηση στα κρεοπωλεία της αλυσίδας υπεραγορών, με αξιοσημείωτες απολαβές και ωφελήματα.

Ενδιαφέρον από νέους για κατάρτιση

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Μάριος Αντωνίου τόνισε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια, με δύο ολιγάριθμες ακαδημίες σε ετήσια βάση, για τις οποίες εκδηλώνεται διαρκώς αυξημένο ενδιαφέρον.

«Η αποφοίτηση 20-22 κρεοπωλών ανά έτος είναι ικανοποιητική, καθώς επιδίωξη του προγράμματος είναι να δίνεται η βέλτιστη δυνατή προσοχή από τους έμπειρους εκπαιδευτές προς τους καταρτιζόμενους», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, σημειώνοντας μάλιστα το τεράστιο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα είναι γύρω στα 30 έτη, ενώ οι απόφοιτοι προέρχονται από διάφορες επαρχίες του νησιού.

«Υπάρχουν απόφοιτοι από Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο. Πρόκειται για νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και κατάρτιση γύρω από το εν λόγω επάγγελμα και να πιστοποιηθούν ως κρεοπώλες», εξήγησε σχετικά ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών Αλφαμέγα.

Τονίζεται επίσης ότι τα έξοδα φοίτησης για όσους ολοκλήρωσαν με επιτυχία πρόγραμμα καλύφθηκαν από τις Υπεραγορές Αλφαμέγα.

Δειτε Επισης

Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση