Powered by

Απογειώθηκαν τα μεγέθη της General Electric στο δεύτερο τρίμηνο

Σε υψηλό άνω των πέντε ετών σκαρφαλώνει η μετοχή της General Electric στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης, στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της στο σύνολο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, το β’ τρίμηνο του έτους η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 946 εκατ. δολαρίων ή 86 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημιών 1,25 δισ. δολαρίων ή 1,13 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 68 σεντς έναντι 36 σεντς πέρυσι, ξεπερνώντας σημαντικά τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet για προσαρμοσμένα EPS 46 σεντς.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας αεροδιαστημικής και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το ίδιο διάστημα σημείωσαν αύξηση κατά 18,2% και ανήλθαν στα 16,70 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας επίσης τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για έσοδα ύψους 14,76 δισ. δολαρίων.

Εντυπωσιακό "άλμα” εμφάνισαν επίσης οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εταιρείας, που ανήλθαν στα 415 εκατ. δολάρια έναντι 192 εκατ. δολαρίων προηγουμένως, και ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση δύο αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet για ταμειακές ροές 95 εκατ. δολαρίων.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους δραστηριότητες, η GE Aerospace είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά 28% στα 7,86 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 7,31 δισ. δολάρια, καθώς οι εμπορικές υπηρεσίες αυξήθηκαν χάρη στις ισχυρές πωλήσεις ανταλλακτικών. Οι δε παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 37% και ανήλθαν σε αξία στα 9,45 δισ. δολάρια.

Ισχυρή αύξηση κατέγραψαν και τα έσοδα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα οποία αυξήθηκαν κατά 24% στα 3,85 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 3,15 δισ. δολάρια, με τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 167% στα 8,29 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από την ηλεκτρική ενέργεια μειώθηκαν κατά 1% στα 4,15 δισ. δολάρια, υψηλότερα όμως των προβλέψεων για 4,13 δισ. δολάρια, καθώς οι παραγγελίες αυξήθηκαν 7% στα 4,35 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η GE προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το σύνολο της χρήσης 2023, αναμένοντας πλέον κέρδη ανά μετοχή μεταξύ 2,10 και 2,30 δολαρίων έναντι 1,70-2,00 δολαρίων που εκτιμούσε προηγουμένως και ελεύθερες ταμειακές ροές μεταξύ 4,1 και 4,6 δισ. δολαρίων, από 3,6 με 4,2 δισ. δολάρια που περίμενε προηγουμένως.

Για το 2023, η GE αύξησε το εύρος καθοδήγησής της για προσαρμοσμένο EPS σε 2,10 σε 2,30 δολάρια από 1,70 σε 2,00 δολάρια και για τις ελεύθερες ταμειακές ροές σε 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 3,6% στα 114,44 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Τρίτης.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί