Πώς οι επιχειρήσεις θα αμβλύνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα

Κύριο μέλημα των επιχειρήσεων αναμφίβολα είναι η οικονομική τους επιτυχία, ωστόσο δεν είναι πλέον αρκετό, θα πρέπει να τους απασχολεί κατά πόσο η επιχείρηση τους επιβαρύνει το περιβάλλον.

Ζητήματα που αφορούν τις επενδυτικές βλέψεις των επιχειρήσεων καθώς και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον συζητήθηκαν στο Ετήσιο φόρουμ Επενδυτικού Δικτύου ANIMA με τίτλο «Καινοτομία για τον Πλανήτη» σε συνεργασία με τον Invest Cyprus στις 10, 11 και 12 Ιουλίου στο Hilton Λευκωσίας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Emmanuel Noutary, Γενικός Αντιπρόσωπος του Επενδυτικού Δικτύου ΑΝΙΜΑ, αναφέρθηκε στους δύο βασικούς στόχους της οργάνωσης. Αρχικά να φέρει πιο κοντά τις Μεσογειακές χώρες μέσω της οικονομικής συνεργασίας, και κατά δεύτερο να βοηθήσουν τις εταιρείες να έχουν μεγαλύτερο βιώσιμο αντίκτυπο και ανάπτυξη.

Ακολούθως, ο Tarak Cherif, Πρόεδρος του Επενδυτικού Δικτύου ANIMA, δήλωσε ότι οι Μεσογειακές χώρες μοιράζονται κοινά προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, έτσι θα πρέπει να συνεργαστούν για την επίλυση τους.

Στην συνέχεια ο Ευγένιος Ευγενίου, Πρόεδρος του Invest Cyprus εξήγησε τον ρόλο του οργανισμού και έκανε αναφορά στο ότι η Κύπρος, παρά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είχε καλή αξιολόγηση του έργου της για την διάσωση του περιβάλλοντος.

Παρόν επίσης, ήταν και ο Χαράλαμπος Παπατρύφωνος της Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας και μιλώντας εκ μέρους του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής όπου ζήτησε επίσης συνεργασία για την άμεση αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Επίσης ο Carlos Alvarez Pereira, Αντιπρόεδρος της Λέσχης της Ρώμης, πρότεινε στον κόσμο να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή και των άλλων κοινωνικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Μάριος Ταννούσης, Διευθύνον Σύμβουλος του Invest Cyprus, είπε ότι «Η απόφαση της ANIMA να δημιουργήσει το Euromed i-House εδώ αποτελεί τιμή για την πόλη της Λευκωσίας», πρόσθεσε επίσης ότι «Ενισχύει τη θέση της χώρας μας ως περιφερειακού κόμβου για έρευνα, καινοτομία, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη και ανοίγει νέους δρόμους για συνεργασία."

Από πλευράς του, ο Γιώργος Χρυσάνθου, ο οποίος εκπροσώπησε το κέντρο αριστείας CYENS, είπε ότι η Κύπρος έχει κάνει μεγάλα βήματα έρευνας και καινοτομίας τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας ότι το Euromed i-House θα αποτελέσει καταλύτη για περαιτέρω περιφερειακή καινοτομία.

Στο πλαίσιο συζήτησης του πάνελ η Sonia Barka, Γενική Αντιπρόσωπος της Tunisian Association of Equity Investors (Τυνησία), η Sylvie Cogneau, Επικεφαλής Συνεργασιών στην Ευρώπη, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Bpifrance (Γαλλία), η Lilia Naas Hachem, Επικεφαλής Γραφείου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Διεθνές Κέντρο Εμπορίου (Ελβετία), ο Mohab Anis, Διευθύνων Σύμβουλος της Innovety (Αίγυπτος), ο Albert Ferrari, Γενικός Διευθυντής της DIFMAQ (Ισπανία), και ο Naoufal Chama, Πρόεδρος & Ιδρυτής της StartUp Maroc (Μαρόκο), μίλησαν για τα κίνητρα συμμετοχής στην μετάβαση των ανθρώπων σε ένα υγιή πλανήτη.

Δείτε στιγμιότυπα από το Ετήσιο φόρουμ Επενδυτικού Δικτύου ANIMA με τίτλο «Καινοτομία για τον Πλανήτη»:

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)