Ο Ανδρέας Κλεάνθους νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του εξέλεξε ο διεθνώς βραβευμένος Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus), κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2023.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από 7 μέλη, με πολυετή πείρα στον χρηματοοικονομικό τομέα. Πρόεδρος εξελέγη ο Ανδρέας Κλεάνθους, ο οποίος πήρε σκυτάλη από τον Άλκη Χατζηττοφή, και Αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν η Νάταλυ Φιλίππου (Γραμματέας), ο Evgeny Tarakanov (Ταμίας) και οι Μαρί Λουρουτζιάτη, Αδάμος Χατζηαντωνίου και Νίκος Ποταμάρης (Μέλη).

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του CFA Society Cyprus ανέφερε ότι: «Ως μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεισφέρουμε με την ποικιλόμορφη γνώση και εξειδίκευσή μας στην συνεχιζόμενη ενίσχυση και ανέλιξη του Συνδέσμου μας. Στους επόμενους μήνες, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, θα επιδιώξουμε την ανάπτυξη σχέσεων και κοινών στόχων ανάμεσα στο CFA Institute, το Σύνδεσμό μας, τις τοπικές Εποπτικές και άλλες Αρχές, καθώς και Πανεπιστήμια.

Επίσης, ο Σύνδεσμος θα προσφέρει στήριξη στους κατόχους και υποψήφιους προς απόκτηση του τίτλου CFA Charter, όπως και σε εταιρείες που προωθούν την απόκτηση του τίτλου αυτού. H κοινωνική μας συνεισφορά θα ενισχυθεί με δράσεις υπέρ της καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, κυρίως με την επιμόρφωση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχετικά θέματα.

Θα προσφέρουμε εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε φοιτητές τοπικών πανεπιστημίων στην χρηματοοικονομική ανάλυση, καθώς και στήριξη για εξεύρεση εργασίας. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε την επίτευξη στόχων ποικιλομορφίας, ισότητας και ένταξης στην εργατική πραγματικότητα του χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς και την έμπρακτη υιοθέτηση υψηλού επιπέδου κώδικα δεοντολογίας, συνεχούς επιμόρφωσης και επαγγελματισμού, προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας».

NEW BOARD OF DIRECTORS

Αλλαγή σκυτάλης και στις Επιτροπές του CFA Society Cyprus

Η Νάταλυ Φιλίππου θα ηγηθεί της Επιτροπής Diversity, Equity and Inclusion, η οποία ασχολείται με θέματα ένταξης, ποικιλομορφίας και ισότητας στην εργασία και την κοινωνία γενικά. Η Μαρί Λουρουτζιάτη αναλαμβάνει την Επιτροπή Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με δράσεις για επιμόρφωση των νέων σε χρηματοοικονομικές έννοιες και παρεμφερή θέματα.

Ο Αδάμος Χατζηαντωνίου μαζί με το απερχόμενο μέλος του Συμβουλίου, Ζήνωνα Παπαφιλίππου, θα αναλάβουν την Επιτροπή Advocacy για την προώθηση ηθικών αξιών και επαγγελματισμού στον χρηματοοικονομικό τομέα, την ενημέρωση για τον τίτλο CFA Charter και τη σύσφιξη των σχέσεων του Συνδέσμου με ενδιαφερόμενα μέλη. Ο Νίκος Ποταμάρης θα ηγηθεί της Επιτροπής Research Challenge and University Relations, η οποία πέραν από την ενδυνάμωση των σχέσεων με τα κυπριακά πανεπιστήμια, διοργανώνει, με τη συμμετοχή φοιτητών των εν λόγω πανεπιστημίων, έναν ετήσιο διαγωνισμό στην χρηματοοικονομική ανάλυση και αποτίμηση μετοχών εταιρειών, και στη συνέχεια στηρίζει την νικήτρια ομάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς του CFA Institute.

CFA Society Cyprus

Ο CFA Society Cyprus είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός Σύνδεσμος, του οποίου τα μέλη είναι εγκεκριμένοι κάτοχοι του τίτλου CFA Charter ή/και είναι μέλη του Ινστιτούτου CFA (CFA Institute) που εδρεύει στις ΗΠΑ. Για να αποκτήσει

και να διατηρεί κάποιος τον τίτλο CFA Charter πρέπει να έχει επιτύχει σε τρία επίπεδα εξετάσεων που διοργανώνει το CFA Institute, να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 4000 ώρες εργασίας στον χρηματοοικονομικό τομέα, να έχει εξασφαλίσει τρεις επαγγελματικές συστάσεις και να τηρεί τον κώδικα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς του CFA Institute.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα