Προκλήσεις της ναυτιλίας συζήτησε με Ευρωπαίες πρέσβειρες η Μ. Χατζημανώλη

Προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας συζήτησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, με τις Πρέσβειρες της Ολλανδίας Elke Merks-Schaapveld και της Γερμανίας, Anke Schlimm, σε ξεχωριστές εθιμοτυπικές συναντήσεις, τη Δευτέρα.

Η Υφυπουργός επεσήμανε τις άριστες σχέσεις και την εξαιρετική συνεργασία των χωρών σε θέματα που αφορούν τη ναυτιλία και ειδικότερα στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών και Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την επιθυμία της για περαιτέρω εμβάθυνση των στενών σχέσεων που διατηρούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και στις δυο συναντήσεις, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως η γαλάζια ανάπτυξη, η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων ενίσχυσης της εκπαίδευσης, οι επιπτώσεις των κυρώσεων στην κυπριακή ναυτιλία, η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, καθώς και θέματα ισότητας των δυο φύλων στο τομέα της Ναυτιλίας.

Και οι δυο Πρέσβειρες τόνισαν τη σημασία της δέσμευσης ολόκληρου του ναυτιλιακού τομέα, στο πλαίσιο της Διακήρυξης για μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, από δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας. Η Υφυπουργός ενημέρωσε για τις ενέργειες που λαμβάνει η Κύπρος προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, η Υφυπουργός ενημέρωσε τις Πρέσβειρες των δυο χωρών για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2023» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτωβρίου 2023.

Τις ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνάντηση και τη μέχρι τώρα στήριξη, διαβεβαιώνοντας τη συνέχιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των δυο μερών, στον τομέα της ναυτιλίας με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων των χωρών.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών