Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για την Primetel

Όταν προ μερικών ετών η Primetel επιχειρούσε να προβεί σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού της δανεισμού, το επενδυτικό ταμείo Signal Capital Partners επέδειξε ενδιαφέρον να αναχρηματοδοτήσει την εταιρεία με αρκετά εκατομμύρια κι έτσι κατέστη ο βασικός της δανειστής.

Στις 18/7/2023 κοινοποιήθηκε στον Έφορο Εταιρειών ότι οι εταιρείες του Ομίλου Primetel τέθηκαν υπό καθεστώς διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το InBusinessNews, τη διαδικασία για διορισμό διαχειριστή κίνησε το Signal, αφού συγκεκριμένοι όροι της συμφωνίας δανειοδότησης δεν έγινε κατορθωτό να τηρηθούν από την εταιρεία, με το fund που εδρεύει στο Λονδίνο να αποφασίζει ότι αυτή είναι η καταλληλότερη κίνηση αυτή την στιγμή.

Διαχειριστής διορίστηκε ο Μάριος Καλλίας, ενώ εμπλοκή έχουν και σύμβουλοι από το εξωτερικό, τους οποίους προσέλαβε η Signal.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από τον διορισμό διαχειριστή φαίνεται πως σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας υπέβαλε παραίτηση.

Η Primetel είναι ένας από τους βασικούς παίκτες του τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο και αναμένεται με ενδιαφέρον να διαφανεί ποια θα είναι η επίδραση του διορισμού Διαχειριστή στα λειτουργικά ζητήματα της εταιρείας.

Διαβάστε εδώ: Η Signal Capital αναλαμβάνει να στηρίξει ενεργά την Primetel

Διαβάστε εδώ: Διαχειριστής Primetel: Στόχος να αυξήσει τις δραστηριότητές της η εταιρεία

Primetel: Νέα εποχή

«H Primetel θα συνεχίσει με συνέπεια τη στρατηγική της δέσμευση για συνεχή εξέλιξη, σταθερή επένδυση στο δίκτυο και υποδειγματική διεύρυνση των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει προσφέροντας στους συνδρομητές της, την καλύτερη δυνατή εμπειρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, υπό το πρίσμα της εισόδου της σε καθεστώς διαχείρισης.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως εταιρεία Signal Capital, private equity fund με έδρα το Λονδίνο, σημαντικός συνεργάτης και κύριος χρηματοδότης της Primetel κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, αναλαμβάνει να στηρίξει ενεργά την Primetel.

Όπως υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια η Signal έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του νέου υπερσύγχρονου δικτύου κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς της Primetel και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις λειτουργίες και τις επενδυτικές ανάγκες της εταιρείας με πίστη στις δυνατότητες της εταιρείας και του προσωπικού της.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Primetel:

«Η εταιρεία Signal Capital, private equity fund με έδρα το Λονδίνο, σημαντικός συνεργάτης και κύριος χρηματοδότης της Primetel κατά τα τελευταία 5 χρόνια, αναλαμβάνει να στηρίξει ενεργά την Primetel.

Τα τελευταία χρόνια η Signal έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του νέου υπερσύγχρονου δικτύου κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς της Primetel και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις λειτουργίες και τις επενδυτικές ανάγκες της εταιρείας με πίστη στις δυνατότητες της εταιρείας και του προσωπικού της.

H Primetel θα συνεχίσει με συνέπεια τη στρατηγική της δέσμευση για συνεχή εξέλιξη, σταθερή επένδυση στο δίκτυο και υποδειγματική διεύρυνση των ποιοτικών υπηρεσιών που παρέχει προσφέροντας στους συνδρομητές της, την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Samsung: Τα Galaxy Z Fold7 & Galaxy Z Flip7 και η σειρά Galaxy Watch 8 διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη