Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της οικονομίας της Κύπρου ο πρωτογενής τομέας (vid)

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την επίτευξη της εξέλιξης της οικονομίας της Κύπρου, γεγονός που αναδείχθηκε στο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με τίτλο «Το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Κτήμα Κουσιουμή.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης που γίνονται για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσα από σχέδια και χορηγίες.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Μονάδας ΜμΕ της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την προώθηση της κάρτας αγρότη και έκανε αναφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, Μάριος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γαλακτοκομική βιομηχανία αποτελεί μια από της σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου μας, καθώς ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 427 εκατ. ευρώ ετησίως.

Από πλευράς του ο Ιωάννης Ξυπολέας, Υπεύθυνος του Τμήματος Μηρυκαστικών Ζώων, της VitaΤrace Nutrition, αναφέρθηκε στις πρακτικές αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής στην κτηνοτροφία, αφού τα τελευταία χρόνια η ζωική παραγωγή κατηγορείται για ανεξέλεγκτη χρήση αντιβιοτικών.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν επίσης ο Άγγελος Παπαγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Olympus Foods (Cyprus) και Παναγιώτης Χατζηκώστα, Πρόεδρος της Dodoni (Cyprus) , οι οποίοι με την σειρά τους ανέπτυξαν τα τεράστια πλεονεκτήματα που προκύπτουν με την κατοχύρωση του χαλλουμιού.

Μέγα χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Ελληνική Τράπεζα και στρατηγικός συνεργάτης η Χαραλαμπίδης Κρίστης. Ακαδημαϊκοί συνεργάτες ήταν Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΜΙΕΕΚ και η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ).

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το 6ο Συνέδριο Γάλακτος και Κτηνοτροφίας:

Δειτε Επισης

E-kalathi: Τα επόμενα βήματα και πότε τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
ΠτΔ: Επιβεβαιώνεται η πορεία προόδου-Οι οίκοι αξιολόγησης αναγνωρίζουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό
Ο Κεραυνός για την αναβάθμιση-«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με υπεύθυνο τρόπο»
Θετικά μαντάτα από Fitch με αναβάθμιση της προοπτικής της κυπριακής οικονομίας σε θετική
Το brand story της Loacker και τα 40 χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Χαιρετίζει για το «e-kalathi» το Υπ. Εμπορίου-«H ψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη»
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»