Αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης της οικονομίας της Κύπρου ο πρωτογενής τομέας (vid)

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την επίτευξη της εξέλιξης της οικονομίας της Κύπρου, γεγονός που αναδείχθηκε στο 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με τίτλο «Το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Κτήμα Κουσιουμή.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης που γίνονται για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα μέσα από σχέδια και χορηγίες.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Μονάδας ΜμΕ της Ελληνικής Τράπεζας, Ανδρέας Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την προώθηση της κάρτας αγρότη και έκανε αναφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης, Μάριος Κωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η γαλακτοκομική βιομηχανία αποτελεί μια από της σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου μας, καθώς ο κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 427 εκατ. ευρώ ετησίως.

Από πλευράς του ο Ιωάννης Ξυπολέας, Υπεύθυνος του Τμήματος Μηρυκαστικών Ζώων, της VitaΤrace Nutrition, αναφέρθηκε στις πρακτικές αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής στην κτηνοτροφία, αφού τα τελευταία χρόνια η ζωική παραγωγή κατηγορείται για ανεξέλεγκτη χρήση αντιβιοτικών.

Παρόντες στο συνέδριο ήταν επίσης ο Άγγελος Παπαγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Olympus Foods (Cyprus) και Παναγιώτης Χατζηκώστα, Πρόεδρος της Dodoni (Cyprus) , οι οποίοι με την σειρά τους ανέπτυξαν τα τεράστια πλεονεκτήματα που προκύπτουν με την κατοχύρωση του χαλλουμιού.

Μέγα χορηγοί του συνεδρίου ήταν η Ελληνική Τράπεζα και στρατηγικός συνεργάτης η Χαραλαμπίδης Κρίστης. Ακαδημαϊκοί συνεργάτες ήταν Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΜΙΕΕΚ και η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ).

Δείτε πιο κάτω στιγμιότυπα από το 6ο Συνέδριο Γάλακτος και Κτηνοτροφίας:

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε