Η εξίσωση του ΔΗΣΥ για τις εκποιήσεις-«Μας ενδιαφέρει το σύνολο της οικονομίας»

«Ο ΔΗΣΥ τηρεί υπεύθυνη στάση, έστω κι αν είναι στην αντιπολίτευση, γιατί αυτό επιβάλλει το καλό του τόπου, της οικονομίας και της κοινωνίας μας», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του για το θέμα των εκποιήσεων, υπογραμμίζοντας πως αν κινδυνεύει σήμερα η οικονομία και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αυτό προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από τις διαφωνίες και τη δυστοκία συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και συγκυβερνώντων κομμάτων.

Ο ΔΗΣΥ τονίζει πως το ζήτημα της διαχείρισης των ΜΕΔ και οι εκποιήσεις είναι πολύ σοβαρό καθότι αφορά όλους τους πολίτες και ολόκληρη την οικονομία, και όχι μόνο τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Ο ΔΗΣΥ», επισημαίνει στην ανακοίνωση, «θα είναι υπέρ κάθε πρότασης η οποία θα στηρίζει τους δανειολήπτες με προβλήματα, χωρίς όμως να την πληρώνουν όλοι οι πιο πάνω. Οι προτάσεις νόμου που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ακριβώς προς αυτή την ορθή κατεύθυνση».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα το ζήτημα της διαχείρισης των ΜΕΔ και οι εκποιήσεις είναι πολύ σοβαρό καθότι αφορά όλους τους πολίτες και ολόκληρη την οικονομία, και όχι μόνο τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αν κινδυνεύει σήμερα η οικονομία και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα αυτό προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από τις διαφωνίες και τη δυστοκία συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και …συγκυβερνώντων κομμάτων.

Ο ΔΗΣΥ τηρεί υπεύθυνη στάση, έστω κι αν είναι στην αντιπολίτευση, γιατί αυτό επιβάλλει το καλό του τόπου, της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άψυχες τράπεζες, όπως λέει η προπαγάνδα του ΑΚΕΛ και του ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια.

Απλούστατα, στη δική μας εξίσωση μας ενδιαφέρουν τουλάχιστον εξίσου οι κάτωθι πολίτες:

(α) οι καταθέτες, που δεν πρέπει να χάσουν ποτέ ξανά ούτε ένα σεντ,

(β) οι συνεπείς δανειολήπτες, που πληρώνουν επιπρόσθετο κόστος λόγω των απλήρωτων δανείων.

(γ) οι εγγυητές, που παραμένουν εγκλωβισμένοι λόγω των ΜΕΔ, οι οποίοι επίσης δεν φταίνε σε τίποτα.

(δ) τα νεαρά ζευγάρια, οι αυτοεργοδοτούμενοι και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μέσα από ανεύθυνες προτάσεις δεν θα μπορούν να δανειστούν ή θα δανείζονται με ακόμη σκληρότερους όρους.

Μας ενδιαφέρει συνεπώς το σύνολο της οικονομίας και η στάση μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός υπηρετεί την προαναφερόμενη συντριπτική πλειοψηφία, η οποία κινδυνεύει από τις προτάσεις του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ και των συγκυβερνώντων κομμάτων.

Ο ΔΗΣΥ θα είναι υπέρ κάθε πρότασης η οποία θα στηρίζει τους δανειολήπτες με προβλήματα, χωρίς όμως να την πληρώνουν όλοι οι πιο πάνω. Οι προτάσεις νόμου που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ακριβώς προς αυτή την -ορθή- κατεύθυνση.

Δειτε Επισης

Κάζακς (ΕΚΤ): «Οχι» σε βιαστικές μειώσεις επιτοκίων μετά τον Ιούνη -«Να είμαστε προσεκτικοί»
Ελληνική Τράπεζα: Προσήλωση στην πράσινη μετάβαση της Κύπρου
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου
Πανίκος Νικολάου: Ισχυρές επιδόσεις για την Τράπεζα Κύπρου και διανομή έξι φορές μεγαλύτερη από το 2023
Σνάμπελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται προσοχή στα επιτόκια, πιθανή μια μείωση τον Ιούνιο
Βιλερουά: Σημαντική η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων τον Ιούνιο