Γ. Βασιλάκος: Σχέδιο επενδύσεων της Κωτσόβολος για Κύπρο και Ελλάδα πέραν των €19 εκατ.

Ως απόλυτη επιτυχία χαρακτηρίζει την 18μηνη παρουσία των καταστημάτων Κωτσόβολος στο νησί, ο Γιάννης Βασιλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Κωτσόβολος-Dixons South East Europe, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτει νέες επενδύσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίες ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρώ.

«Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα νέων καταστημάτων, τη μετεγκατάσταση υφιστάμενων, την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των καταστημάτων μας», αναφέρει συγκεκριμένα.

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι σκοπός για το 2023/2024 είναι, μεταξύ άλλων, οι επενδύσεις σε εφοδιαστική αλυσίδα και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών αυτοματισμού. Όσον αφορά την κυπριακή αγορά, ο κ. Βασιλάκος τονίζει ότι ο στόχος είναι η διεύρυνση της γεωγραφικής κάλυψης, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της Κωτσόβολος.

«Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, το πλάνο μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε τον τρέχοντα κύκλο εργασιών μας και να αυξήσουμε το ποσοστό των υπηρεσιών μας στα συνολικά έσοδα, φτάνοντας τα επίπεδα της Ελλάδας», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι, σε προηγούμενες δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Γιάννης Βασιλάκος ανέφερε η Κωτσόβολος σκοπεύει στο άνοιγμα ακόμη δύο καταστημάτων στην Κύπρο, το ένα στη Λάρνακα και ακόμη ένα στην πρωτεύουσα, ενδυναμώνοντας έτσι την παρουσία της και το μερίδιο αγοράς της στην Κύπρο.

Διαβάστε εδώ: Γ. Βασιλάκος: Πλάνα για ακόμη δύο καταστήματα Κωτσόβολος στην Κύπρο

Μπορείτε να αναφερθείτε στην εταιρεία σας, πότε λειτούργησε στην Κύπρο και πόσα γραφεία/μέλη προσωπικού διαθέτετε αυτή τη στιγμή;

Η είσοδός μας στην Κυπριακή αγορά έγινε τον Ιούλιο του 2021, με τα δύο υπερσύγχρονα καταστήματά μας σε Λευκωσία και Λεμεσό, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.kotsovolos.cy και ένα πολυδύναμο και έμπειρο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. Πολύ πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2023, ανοίξαμε και το τρίτο στη σειρά κατάστημά μας στην Πάφο 1.500 τ.μ, στη Λεωφόρο Μεσόγης 102, δημιουργώντας έτσι, τρία από τα μεγαλύτερα και καλύτερα καταστήματα του δικτύου μας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τόσο η είσοδός μας στην Κυπριακή αγορά, όσο και η 18μηνη πορεία μας στο νησί, παρόλες τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Η αγορά της Κύπρου είναι εξαιρετικά απαιτητική, ο ανταγωνισμός βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και το αγοραστικό κοινό χαρακτηρίζεται από υψηλή γνώση των προϊόντων τεχνολογίας. Αυτό μας βάζει σε μία συνεχή διαδικασία προσαρμογής και εξέλιξης, για να ανταποκρινόμαστε στο μέγιστο βαθμό στις προκλήσεις της Κυπριακής αγοράς.

Ποια είναι τα στοιχεία που θεωρείτε ότι κάνουν την εταιρεία σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;

Στην Κωτσόβολος προχωράμε με γοργούς ρυθμούς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο των φυσικών, όσο και των ψηφιακών καναλιών, με στόχο την παροχή της βέλτιστης omnichannel καταναλωτικής εμπειρίας. Γι’ αυτό και στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα είναι το ότι παρέχουμε omnichannel εξυπηρέτηση ανεξαρτήτως τους σημείου επαφής με τους πελάτες μας, κάτι που συμβαδίζει με το σύγχρονο retail σε παγκόσμιο επίπεδο και τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Επενδύοντας συνεχώς σε αναβαθμισμένα συστήματα εξυπηρέτησης και αγοραστικής εμπειρίας των πελατών, στοχεύουμε στην ενδυνάμωσή μας στην Κυπριακή αγορά και στην εξέλιξη του σύγχρονου omnichannel retailing της χώρας.

Από την άλλη, κάθε φυσικό σημείο εξυπηρέτησης αποτελεί ένα κρίκο στην εφοδιαστική μας αλυσίδα που «ξεκλειδώνει» σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή, όπως η παράδοση την ίδια μέρα ή ακόμα και την ίδια ώρα αλλά και η επισκευή κινητών, φορητών υπολογιστών και tablets σε μόλις μία ώρα από τα εξειδικευμένα Service points που υπάρχουν εντός των φυσικών καταστημάτων μας. Με άλλα λόγια, τα καταστήματά μας αποτελούν ένα δυνατό σημείο εμπειρίας για τον τοπικό καταναλωτή, όπου έχει την ευκαιρία να συγκρίνει, να δοκιμάσει και να διαδράσει με την αγαπημένη του συσκευή πριν την αγοράσει, ανεξάρτητα από το κανάλι που τελικά θα επιλέξει για να το πράξει.

Ποια η εμπειρία σας από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στην Κύπρο. Θα συνιστούσατε σε άλλες εταιρείες που επιθυμούν να εγκατασταθούν εδώ, την κυπριακή αγορά;

Η παρουσία της Κωτσόβολος στην Κύπρο ήταν ένα από τα σημαντικότερα βήματα της εταιρείας μας τα τελευταία χρόνια, και ναι, θα συνιστούσα σε άλλες εταιρίες λιανικής να δουν την Κυπριακή αγορά ως το επόμενό τους επιχειρηματικό βήμα. Η Κύπρος αποτελεί για εμάς πέρα από μία πολύ ενδιαφέρουσα αγορά και ένα πιλότο σε ότι αφορά μελλοντικά μας ανοίγματα σε άλλες αγορές εκτός Ελλάδας, ενώ μας μαθαίνει πώς είναι να προσαρμόζεται κανείς σε διαφορετικές σύγχρονες αγορές, διοικώντας από μακριά και εξασφαλίζοντας παράλληλα, μια δυναμική, κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ποια είναι η άποψή σας για τον τομέα που δραστηριοποιείστε (σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο) όπως είναι σήμερα αλλά και για την προοπτική ανάπτυξής του;

Η εμφάνιση της πανδημίας έφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων και της αγοράς, με την τεχνολογία να παίζει καταλυτικό ρόλο σε πάρα πολλούς τομείς. Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα στην μετά – covid εποχή, όπου νέες προκλήσεις αναδύονται συνεχώς, ενώ οι ανάγκες των καταναλωτών διαρκώς αυξάνονται και μεταβάλλονται. Οι νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν απαίτησαν αυξημένη συνδεσιμότητα, νέα εξελιγμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες, άμεση εφαρμογή και προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα, κάτι που μόνο με εξελιγμένη τεχνολογία θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην Κωτσόβολος ως κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, απαντάμε με ταχύτητα στις προσκλήσεις της εποχής, δίνοντας στους πελάτες μας ολοκληρωμένες λύσεις μέσα από το omnichannel λειτουργικό μοντέλο μας.

Θεωρούμε ότι η τεχνολογία αναμένεται να λειτουργήσει ως σημαντικός επιταχυντής της βιωσιμότητας, καθώς αποτελεί πλέον βασικό στόχο των εταιρειών του κλάδου μας, και καθοριστικός για τη μετάβασή μας σε ένα βιώσιμο μέλλον. Τέλος, η ένταξη των «πράσινων» πρωτοβουλιών στις λειτουργίες των εταιρειών λιανική, είναι πλέον στρατηγικής σημασίας, αποτελώντας μονόδρομο για ένα καλύτερο μέλλον και έναν βιώσιμο πλανήτη, ενώ αποτελούν σημαντικό κριτήριο επιλογής ειδικότερα ανάμεσα στους νέους.

Διαβάστε εδώ: Πωλεί την Κωτσόβολος, αλυσίδα με αναπτυσσόμενη παρουσία στην Κύπρο, η Currys

Πού βλέπετε την εταιρεία σας σε πέντε χρόνια; Υπάρχουν άμεσα σχέδια που μπορείτε να μας αποκαλύψετε, για παράδειγμα νέα προϊόντα, υπηρεσίες, σχέδια για επέκταση;

Σε ό,τι αφορά στις νέες επενδύσεις, το πλάνο μας συνολικά σε Ελλάδα και Κύπρο για το 2023/24 θα ξεπεράσει τα 19 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει νέα καταστήματα, μετεγκατατάσεις, ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις καταστημάτων. Επίσης, για το έτος 2022/2023 σκοπεύουμε να επενδύσουμε στην εφοδιαστική μας αλυσίδα με νέους αυτοματισμούς και μια νέα ενοποιημένη αποθήκη, καθώς και σε έργα τεχνολογίας με την αναβάθμιση του τηλεφωνικού μας κέντρου και της ενορχήστρωσης των logistics στο τελευταίο μίλι.

Όσον αφορά στην Κυπριακή αγορά, στόχος μας είναι η γεωγραφική κάλυψη, ενδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την παρουσία μας. Για την επόμενη 5ετία, το πλάνο μας είναι να υπερδιπλασιάσουμε το σημερινό μας κύκλο εργασιών, και να αναπτύξουμε το ποσοστό των υπηρεσιών μας στο συνολικό τζίρο, φτάνοντάς τον στα επίπεδα της Ελλάδος.

Πόσο εστιάζετε στην ΕΚΕ, ως μέλος της τοπικής κοινωνίας;

Στην Κωτσόβολος, τοποθετούμε πάντα στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Έτσι και στην Κύπρο, από την πρώτη στιγμή είμαστε παρόντες τόσο με δομημένα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όσο και σε έκτακτες συνθήκες, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει η ζωή των ανθρώπων καλύτερη.

Με το πρόγραμμα «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια», φροντίζουμε η τεχνολογία να είναι προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή, μέσα από ενέργειες που διευρύνουν την προσβασιμότητα τόσο στα φυσικά καταστήματα, όσο και στον ψηφιακό μας κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό και τα 3 καταστήματά μας στην Κύπρο είναι προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρίες, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε όλο και περισσότερο την ψηφιακή προσβασιμότητα, συμβάλλοντας σε μία αγοραστική εμπειρία χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.

Παράλληλα, με ενεργή δράση σε τοπικό επίπεδο, ως μέλος του δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, στηρίζουμε και ενισχύουμε συνεχώς το έργο του, ενώ μέσα από εθελοντικές δράσεις που πραγματοποιούμε με τη δυναμική συμμετοχή των ανθρώπων μας, είτε πρόκειται για αιμοδοσίες, είτε με ενέργειες σε συνεργασία με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού και την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τέλος, ως κορυφαίος προορισμός ανακύκλωσης στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, συμβάλλουμε αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και τα 3 καταστήματά μας στην Κύπρο λειτουργούν ως σταθμοί ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, ενώ τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα πραγματοποιούν καθημερινά παραδόσεις μικρών συσκευών στους πελάτες μας, με μηδενικό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

*Η πιο πάνω συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο CBN.

Δειτε Επισης

Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
Τράπεζα Κύπρου: Πράσινο από τους μετόχους για το μέρισμα-Οι εκλεγέντες και επανεκλεγέντες στο Δ.Σ.(pics)
Τ. Αράπογλου: Σε θέση για βιώσιμη κερδοφορία και μετά την επιστροφή των επιτοκίων σε πτωτική τάση η Τρ. Κύπρου