Υπ. Παιδείας: Εξαιρετική ευκαιρία για στελέχη εταιρειών η συνεργασία CIM-Cyprus Business School με Cambridge

«Η νέα συνεργασία του CIM-Cyprus Business School με το Jugde Business School, Executive Education, University of Cambridge θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και στις γειτονικές χώρες, να εκπαιδευτούν στο υψηλότερο επίπεδο και να αποκτήσουν την αντίστοιχη πιστοποίηση», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη της συνεργασίας, η Υπουργός είπε αρχικά ότι η ανώτατη εκπαίδευση έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή με τις προσπάθειες για την καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού κέντρου εκπαίδευσης, έρευνας και αριστείας να αποδίδουν καρπούς. «Η συνεργασία του CIM-Cyprus Business School με το Judge Business School, Executive Education, University of Cambridge αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα, αναδεικνύοντας τη διεθνή ακαδημαϊκή και επιστημονική αναγνώριση που απολαμβάνουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου», σχολίασε.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ κατατάσσεται σήμερα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, καθιστώντας σαφή την τεράστια σημασία της συνεργασίας αυτής, «αφού ένα πανεπιστήμιο αυτού του βεληνεκούς έχει συνάψει συνεργασία με ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου».

«Η νέα αυτή συνεργασία θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και στις γειτονικές χώρες, να εκπαιδευτούν στο υψηλότερο επίπεδο και να αποκτήσουν την αντίστοιχη πιστοποίηση», ήταν η τοποθέτησή της.

Τέλος, η Υπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Πολιτείας: «Οι προσπάθειες και οι μεταρρυθμίσεις της σημερινής Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζονται σε μια σταθερή δέσμευση για την καλλιέργεια και στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της Κύπρου. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι συνεργασίες όπως αυτή συνάδουν με τον στόχο μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο εργατικό μας δυναμικό και να αναπτύσσουμε την επιχειρηματική κοινότητα του νησιού, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική ανάπτυξη και τη δια βίου μάθηση. Από την άποψη αυτή, η πρωτοβουλία αυτή απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξή μας», είπε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων