12 δημιουργίες στο LPM Restaurant & Bar Limassol

Η ζωή του θρυλικού καλλιτέχνη, συγγραφέα και bon vivant, που υπήρξε μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας και συνδέθηκε με τα κινήματα του σουρεαλισμού και του ντανταϊσμού, ενέπνευσε το πρώτο θεματικό cocktail menu του LPM Restaurant & Bar, Limassol. Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμά τους, τώρα μπορείτε να απολαύσετε και εσείς τα 12 πρωτότυπα κοκτέιλ που αναβιώνουν με το αμίμητο στυλ τους την Belle Epoque στο ομώνυμο εστιατόριο και μπαρ του Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol.

To world-class cocktail menu που σχεδίασε ο LPM Global Bar Manager Tibor Krascsenics είναι χωρισμένο σε τέσσερα κεφάλαια, κάθε ένα εκ των οποίων απαρτίζεται από τρία κοκτέιλ εμπνευσμένα από την ιστορία, τις διάσημες φιλίες, τα αγαπημένα καταφύγια και τα έργα τέχνης του Ζαν Κοκτώ, που διαπνέονται από ίσες δόσεις φανταστικού και παιδικότητας. Όλα μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό της ζωής του εκκεντρικού καλλιτέχνη, αλλά και μιας περασμένης εποχής, η γοητεία της οποίας δεν έφθινε ποτέ.

Έχοντας αφιερώσει πάνω από έναν χρόνο στην ανάπτυξη του μενού, ο Tibor Krascsenics σχολίασε: «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ένα απίστευτο εγχείρημα το να δημιουργήσουμε ένα cocktail menu εμπνευσμένο από τη ζωή του Ζαν Κοκτώ. Το project αυτό είναι αποτέλεσμα αγάπης και είναι επίσης ένας φόρος τιμής σε έναν από τους πιο πολυτάλαντους καλλιτέχνες και μία από τις σπουδαιότερες μορφές του 20ού αιώνα. Ο Ζαν αγαπούσε τη Γαλλική Ριβιέρα. Επηρέασε τη ζωή του και αυτό είναι εμφανές στο έργο του. Και εκείνος όμως, από τη μεριά του, την επηρέασε με τον τρόπο ζωής και την τέχνη του - αρκετοί θησαυροί του Κοκτώ βρίσκονται στη Γαλλική Ριβιέρα».

Προσέθεσε επίσης πως «Το νέο μενού εκφράζει την αγάπη, την τέχνη, τη γιορτή και τη γεύση -χαρακτηριστικά που δεν συνδέονται μόνο με τον Κοκτώ, αλλά και με το LPM Restaurant & Bar, το οποίο είναι γνωστό παγκοσμίως ως ένα εστιατόριο με ισχυρή σύνδεση με τον κόσμο της τέχνης. Το μενού απευθύνεται σε λάτρεις των κοκτέιλ, σε εραστές των τεχνών ή σε επισκέπτες που απλώς θέλουν να αποδράσουν από τον 21ο αιώνα για 1-2 ώρες».

Ανάμεσα στα 12 κοκτέιλ που ανασυνθέτουν τη ζωή του Ζαν Κοκτώ είναι το Room 22. Πρόκειται για ευθεία αναφορά στο αγαπημένο του δωμάτιο με τον αριθμό 22 στο «Hotel Welcome», στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου έμεινε ως φιλοξενούμενος για περίπου δύο χρόνια. Σε αυτό το ξενοδοχείο, μοιράστηκε τη joie de vivre με κάποιες από τις πιο δημιουργικές προσωπικότητες της δεκαετίας του 1920, ανάμεσα στις οποίες ο Τσάρλι Τσάπλιν, η Κοκό Σανέλ και ο Λουί-Φρανσουά Καρτιέ, πίνοντας όλοι μαζί αψέντι - έτσι προέκυψε και ένα από τα αριστουργήματά του, το «Les Enfants Terribles». Το Room 22 είναι ένα γυάλινο Art Deco σιντριβάνι με αψέντι, το οποίο διαθέτει τέσσερις βρύσες και στηρίζεται πάνω σε μια γυναικεία φιγούρα. Σχεδιασμένο ως μια εμπειρία που μπορούν να μοιραστούν οι φίλοι, αναπαράγει την ευθυμία και την μποέμικη ατμόσφαιρα της εποχής.

Η ξεχωριστή φιλία του Ζαν Κοκτώ με την Κοκό Σανέλ υπήρξε με τη σειρά της έμπνευση για το Lettre à Coco. Ένα κομψό κοκτέιλ, στο οποίο η βότκα Ketel One και το Champagne cordial συναντούν το αρωματικό μπουκέτο του πιο διάσημου αρώματος στον κόσμο, του εμβληματικού Coco: γιασεμί, περγαμόντο και τριαντάφυλλο.

Χάρη στη φιλία του, από την άλλη, με τον Λουί-Φρανσουά Καρτιέ δημιουργήθηκε ένα από τα πιο iconic δαχτυλίδια όλων των εποχών, το Trinity, το οποίο είναι εμπνευσμένο από όνειρο σχετικό με τους δακτυλίους του Κρόνου που είδε ο Ζαν Κοκτώ και το μοιράστηκε με τον φίλο του. Το ελκυστικό και ιδιαίτερα ινσταγκραμικό κοκτέιλ Trinity είναι ένα έργο τέχνης. Σερβίρεται σε ποτήρι που αιωρείται πάνω από τη βάση του, ως αναφορά στο όνειρο του Κοκτώ για τον Γαλαξία μας, ενώ τα συστατικά του (Bacardi Ocho Rum, κακάο, φράουλα, σιρόπι μελιού και bitters) αντιπροσωπεύουν τους ίδιους τρεις πυλώνες της σχέσης που τίμησε με το δαχτυλίδι του ο Καρτιέ: φιλία που αντέχει στον χρόνο, πίστη και αληθινή αγάπη.

Η μαεστρία και η φαντασία στη δημιουργία, αλλά και στην παρουσίαση, χαρακτηρίζει και τα 12 πρωτότυπα κοκτέιλ του νέου μενού και όλα μαζί συνθέτουν μία εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις.

Σας περιμένουμε στο LPM Restaurant & Bar Limassol για ένα ταξίδι στην Belle Epoque και στον κόσμο του Ζαν Κοκτώ, γεμάτο γεύση, αρμονία και δημιουργικότητα!

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού