Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας από το 2012 και κάθε χρόνο διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την προβολή βέλτιστων πρακτικών και πετυχημένων πρωτοβουλιών που αφορούν ακριβώς την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας εντοπίζουν και επιβραβεύουν τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων, προβάλλουν τις βέλτιστες πρακτικές και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με την προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικότητας και λειτουργούν ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.

Δύο στάδια διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν αρχικά σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα που συμμετέχει θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους οι οποίοι θα προταθούν για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μέχρι τις 21 Ιουλίου 2023.

Χώρες – Οργανισμοί που συμμετέχουν: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στις δημόσιες αρχές της Ε.Ε. ή συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα COSME. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εθνικές οργανώσεις, κωμοπόλεις, πόλεις, περιφέρειες και κοινότητες καθώς και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ αφενός δημόσιων αρχών και, αφετέρου, επιχειρηματιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιχειρησιακοί οργανισμοί.

Κατηγορίες:

  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας
  • Επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Στήριξη της ψηφιακής μετάβασης
  • Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
  • Υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης
  • Υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα
  • Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής - μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε κατηγορία και θα απονεμηθεί στη συμμετοχή που θα θεωρηθεί η πιο δημιουργική και ευρηματική πρωτοβουλία προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προκήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού σε εθνικό επίπεδο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του SME Assembly, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2023.

Ως εκ τούτου, εάν είστε εθνική, περιφερειακή ή τοπική αρχή είτε σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και εάν έχετε δημιουργήσει μια επιτυχημένη πρωτοβουλία προωθεί την επιχειρηματικότητα, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον Εθνικό Διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι 14 Ιουλίου, 2023. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την υποβολή της αίτησης μπορείτε να απευθύνεστε:

Μαρία Θεοδώρου – 22867176 – mtheodorou@meci.gov.cy

Μαρία Χριστίνα Τσιάμπερλαιν – 22867266 – mchamberlain@meci.gov.cy

ή πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το link και να προχωρήσετε scroll down τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Δειτε Επισης

Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland
Κίνα: Σημαντική ανάπτυξη για την κινεζική ναυπηγική βιομηχανία το πρώτο εξάμηνο
4ο Cyber Security Conference: Ο Allan Boardman στην Κύπρο
Είκοσι χρόνια CSC Christodoulou-Επετειακή εκδήλωση στην παρουσία συνεργατών και πελατών της εταιρείας
Η BBF υπερήφανος ετήσιος χορηγός του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού
Σε λειτουργία η Ακαδημία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων «Professional Skills Academy»
Ανοίγει ξανά μετά από δέκα χρόνια τις πύλες του το Δασικό Κολλέγιο... Το πρόγραμμα που θα προσφέρει
Finvasia: Υγειονομική περίθαλψη με... γιατρικό την καινοτομία-Πώς ένας ινδικός όμιλος στην Κύπρο αλλάζει τον τομέα της υγείας
Εικονικός Μαραθώνιος Πάφου: Τα έργα Πολιτικής Συνοχής όπως δεν τα έχετε ξαναδεί