Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας από το 2012 και κάθε χρόνο διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την προβολή βέλτιστων πρακτικών και πετυχημένων πρωτοβουλιών που αφορούν ακριβώς την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας εντοπίζουν και επιβραβεύουν τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων, προβάλλουν τις βέλτιστες πρακτικές και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με την προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικότητας και λειτουργούν ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.

Δύο στάδια διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν αρχικά σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα που συμμετέχει θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους οι οποίοι θα προταθούν για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μέχρι τις 21 Ιουλίου 2023.

Χώρες – Οργανισμοί που συμμετέχουν: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στις δημόσιες αρχές της Ε.Ε. ή συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα COSME. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εθνικές οργανώσεις, κωμοπόλεις, πόλεις, περιφέρειες και κοινότητες καθώς και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ αφενός δημόσιων αρχών και, αφετέρου, επιχειρηματιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιχειρησιακοί οργανισμοί.

Κατηγορίες:

  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας
  • Επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Στήριξη της ψηφιακής μετάβασης
  • Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
  • Υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης
  • Υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα
  • Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής - μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε κατηγορία και θα απονεμηθεί στη συμμετοχή που θα θεωρηθεί η πιο δημιουργική και ευρηματική πρωτοβουλία προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προκήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού σε εθνικό επίπεδο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του SME Assembly, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2023.

Ως εκ τούτου, εάν είστε εθνική, περιφερειακή ή τοπική αρχή είτε σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και εάν έχετε δημιουργήσει μια επιτυχημένη πρωτοβουλία προωθεί την επιχειρηματικότητα, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον Εθνικό Διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι 14 Ιουλίου, 2023. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την υποβολή της αίτησης μπορείτε να απευθύνεστε:

Μαρία Θεοδώρου – 22867176 – mtheodorou@meci.gov.cy

Μαρία Χριστίνα Τσιάμπερλαιν – 22867266 – mchamberlain@meci.gov.cy

ή πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το link και να προχωρήσετε scroll down τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας