Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας από το 2012 και κάθε χρόνο διοργανώνει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία που έχει στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την προβολή βέλτιστων πρακτικών και πετυχημένων πρωτοβουλιών που αφορούν ακριβώς την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας εντοπίζουν και επιβραβεύουν τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων, προβάλλουν τις βέλτιστες πρακτικές και ενημερώνουν το κοινό σχετικά με την προστιθέμενη αξία της επιχειρηματικότητας και λειτουργούν ως πηγή ενθάρρυνσης και έμπνευσης για επίδοξους επιχειρηματίες.

Δύο στάδια διαγωνισμού: Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο στάδια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαγωνιστούν αρχικά σε εθνικό και στη συνέχεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κάθε χώρα που συμμετέχει θα επιλέξει δύο από τους υποψηφίους οι οποίοι θα προταθούν για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μέχρι τις 21 Ιουλίου 2023.

Χώρες – Οργανισμοί που συμμετέχουν: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στις δημόσιες αρχές της Ε.Ε. ή συνδεδεμένες με το Πρόγραμμα COSME. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εθνικές οργανώσεις, κωμοπόλεις, πόλεις, περιφέρειες και κοινότητες καθώς και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μεταξύ αφενός δημόσιων αρχών και, αφετέρου, επιχειρηματιών, εκπαιδευτικά προγράμματα και επιχειρησιακοί οργανισμοί.

Κατηγορίες:

  • Προώθηση της επιχειρηματικότητας
  • Επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες
  • Στήριξη της ψηφιακής μετάβασης
  • Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και υποστήριξη της διεθνοποίησης των επιχειρήσεων
  • Υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης
  • Υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα
  • Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής - μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε κατηγορία και θα απονεμηθεί στη συμμετοχή που θα θεωρηθεί η πιο δημιουργική και ευρηματική πρωτοβουλία προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προκήρυξε την έναρξη του διαγωνισμού σε εθνικό επίπεδο. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του SME Assembly, που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2023.

Ως εκ τούτου, εάν είστε εθνική, περιφερειακή ή τοπική αρχή είτε σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και εάν έχετε δημιουργήσει μια επιτυχημένη πρωτοβουλία προωθεί την επιχειρηματικότητα, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον Εθνικό Διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι 14 Ιουλίου, 2023. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την υποβολή της αίτησης μπορείτε να απευθύνεστε:

Μαρία Θεοδώρου – 22867176 – mtheodorou@meci.gov.cy

Μαρία Χριστίνα Τσιάμπερλαιν – 22867266 – mchamberlain@meci.gov.cy

ή πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το link και να προχωρήσετε scroll down τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

Δειτε Επισης

Αναβάθμισε την καριέρα σου με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική
Altius Insurance και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τέταρτη συνεχή χρονιά
Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan
Ενδυναμώνεται η συνεργασία ΟΚΥπΥ, Ιδρύματος «Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» και Shriners Hospitals for Children