ΙN Βusiness Awards: BMW Excellence Award στον Δημήτρη Ζόππο

Στον Δημήτρη Ζόππο, συνιδρυτή του επενδυτικού ταμείου 33East, απονεμήθηκε κατά τα 15α IN Business Awards το τιμητικό βραβείο «BMW Excellence Award: Kύπριος επιχειρηματίας/επαγγελματίας που διαπρέπει στο εξωτερικό».

  • Δημήτρης Ζόππος, συνιδρυτής του επενδυτικού ταμείου 33East

Δίνει χώρο, χρόνο και γνώση, για να ανθίσει ό,τι καινοτόμο ορίζει μια πρωτότυπη νεοφυή ιδέα, που ψάχνει έδαφος να ριζώσει στον παγκόσμιο χάρτη του επιχειρείν.

Ο Λευκωσιάτης Δημήτρης Ζόππος, επιχειρηματίας κι επενδυτής εδώ και 25 χρόνια στους τομείς των startups, με διαχρονική εστίαση στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, έχει ως έδρα του το Λονδίνο και ένα απεριόριστο διεθνές πεδίο δράσεως. Σπούδασε οικονομικά στο University of Cambridge και δημόσια διοίκηση στο Harvard Kennedy School.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις με τις οποίες δραστηριοποιήθηκε κατά την επαγγελματική του πορεία - κυρίως σε πρώιμο στάδιο - άντλησαν πέραν των 130 εκατομμύριων δολαρίων σε επενδυτικά κεφάλαια από ιδιώτες, θεσμικούς και στρατηγικούς επενδυτές.

Η εμπειρία του, του επιτρέπει να χειρίζεται τον πλήρη κύκλο ζωής καινοτόμων εταιρειών. Την εισαγωγή του προϊόντος ή της υπηρεσίας και την προσαρμογή τους στην αγορά, την αύξηση της κλίμακας λειτουργίας, την εξαγωγή του μοντέλου σε νέες χώρες, τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την πώληση σε νέους επενδυτές.

Τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει και ο ίδιος σε πέραν των 20 startups, συμπεριλαμβανομένων και κυπριακών, όπως οι Plum και Stagedoor αλλά και σε επενδυτικά κεφάλαια ελληνικών επιχειρήσεων - μεταξύ άλλων - που προάγουν την τεχνολογία, όπως η Marathon Ventures.

Επίσης, είναι συνιδρυτής του brand ενοικίασης πολυτελών σπιτιών, onefinestay, που εξαγοράστηκε από τον όμιλο Accor, της πλατφόρμας συναλλαγών για αερομεταφορές, GF-Χ, που ανήκει σήμερα στον όμιλο Descartes και του Klevio, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιακής πρόσβασης.

Τώρα, στήνει το 33East, ένα επενδυτικό ταμείο για την Κύπρο, με στόχο να παρέχει χρηματοδότηση για νεοφυείς επιχειρήσεις στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Tα 15α ΙN Βusiness Awards παρουσιάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

  • Powered by Epic.
  • Xρυσός χορηγός η Ecommbx.
  • Αργυρoί Χορηγοί: Σκλαβενίτης και Glenfiddich.
  • Μedia Sponsor: Alpha Κύπρου.
  • Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IΝ Business.

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά