Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στα 300 κορυφαία πανεπιστήμια το Frederick

Στη φετινή κατάταξη των Times Higher Education Impact Rankings 2023, στην οποία συμμετείχαν 1591 πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίως, το Πανεπιστήμιο Frederick κατατάχθηκε στα πρώτα 201-300 Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο, η θέση που εξασφάλισε αντικατοπτρίζει τη μεγάλη προσπάθεια και τη δέσμευση του Πανεπιστημίου για υιοθέτηση πολιτικών που συμβάλλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επιτυχία του Πανεπιστημίου Frederick σε σχέση με τον Στόχο που αφορά την Ποιοτική Εκπαίδευση, αφού κατατάχθηκε στην 44η θέση παγκοσμίως, ενώ οι επιδόσεις του σε σχέση με τον Στόχο για Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια το ανέδειξαν, αντίστοιχα, στην 100ή θέση.

Σημειώνεται ότι τα Times Higher Education Impact Rankings αποτελούν τη μοναδική έγκυρη και ευρέως αποδεκτή διεθνή κατάταξη που προσμετρεί τις επιδόσεις των Πανεπιστημίων παγκοσμίως σε σχέση με την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Τα Times Higher Education Impact Rankings αξιοποιούν δείκτες που συγκρίνουν προσεγγίσεις και επιδόσεις των Πανεπιστημίων με βάση την έρευνα σε θέματα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, με βάση τον αριθμό δημοσιεύσεων από τα Πανεπιστήμια σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ακόμη, λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πολιτικές, δράσεις και στρατηγικές εσωτερικής διακυβέρνησης που αφορούν το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και τη φοιτητική κοινότητα των Πανεπιστημίων, η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την τοπική και διεθνή κοινότητα, καθώς και η συμπερίληψη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στα προγράμματα σπουδών τους και η καθοδήγηση φοιτητών και φοιτητριών στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που χρειάζονται για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πολυδιάστατων προκλήσεων του πλανήτη.

«Είμαστε υπερήφανοι που αναγνωρίζεται με αντικειμενικά και διεθνώς αποδεκτά κριτήρια η συνεισφορά του Πανεπιστημίου μας σε τομείς όπως η ποιότητα της εκπαίδευσης, η μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος, η μείωση των ανισοτήτων και η αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών προκλήσεων», ανέφερε η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νατάσσα Φρειδερίκου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε ότι «αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα ενισχύουν περαιτέρω τις προσπάθειές μας για να συμβάλουμε ουσιαστικά σε ένα βιώσιμο μέλλον, για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την εκπαίδευση, την έρευνα και τη διασύνδεσή μας με την κοινωνία».

Επισημαίνεται ότι τα Times Higher Education Impact Rankings δημοσιεύονται για πέμπτη φορά και η συνολική κατάταξη περιλαμβάνει 1591 πανεπιστήμια από 112 χώρες/περιοχές, με σημαντική συμμετοχή Πανεπιστημίων από τις ΗΠΑ, χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας κ.ά. 

Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι μέλος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations’ Sustainable Development Solutions Network - SDSN) και ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του αντίστοιχου τοπικού δικτύου SDSN Cyprus. Το SDSN Cyprus αποσκοπεί στη συνεργασία με φορείς από όλους τους τομείς της κοινωνίας με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων της Κύπρου ως προς την υιοθέτηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Δειτε Επισης

Αναβάθμισε την καριέρα σου με μεταπτυχιακές σπουδές στη νομική
Altius Insurance και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για τέταρτη συνεχή χρονιά
Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan
Ενδυναμώνεται η συνεργασία ΟΚΥπΥ, Ιδρύματος «Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» και Shriners Hospitals for Children