Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Προσεχώς συνάντηση Υπ. Εμπορίου με νέα πρόεδρο και μέλη της ΕΠΑ για e-καλάθι

Σε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργου Παπαναστασίου, με τη νέα πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), θα τεθεί το επόμενο διάστημα το νομοσχέδιο για το e-καλάθι, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ λειτουργός της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, η οποία είναι αρμόδια και για την ετοιμασία του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, για το θέμα του νομοσχεδίου, μετά την παρουσίασή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου πριν από δύο περίπου εβδομάδες, έχει ήδη γίνει μία συνάντηση με την ΠΟΒΕΚ, η οποία δεν είχε συμμετάσχει στο στάδιο της διαβούλευσης κατά την ετοιμασία του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο, έχοντας λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Απρίλιο, βρέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου στις 23/5/23, με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση να προβάλλει ενστάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν και η εκπρόσωπος της ΕΠΑ, η οποία εξέφρασε ανησυχίες για ενδεχόμενο συνεννόησης ή σιωπηρής συμπαιγνίας των επιχειρήσεων εις βάρος των καταναλωτών, λόγω της παρακολούθησης των τιμών.

Με την ανακοίνωση των νέων διορισμών προέδρου και μελών της ΕΠΑ και μετά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, ο Υπουργός Εμπορίου θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή, προκειμένου να διαβουλευθεί εκ νέου αναφορικά με το νομοσχέδιο, προτού αυτό οδηγηθεί ξανά ενώπιον της Βουλής.

Δειτε Επισης

Public: Στο φετινό Nicosia Book Festival με μια δυναμική προσφορά
Δέκα χρόνια επιτυχούς πορείας για την Physalis Ltd
Voici La Mode: Φέρνει στην Κύπρο το βρετανικό premium brand Jaeger
Coca Cola HBC: Corporate Affairs & Sustainability Manager Cyprus ο Ανδρέας Γιόρτσιος
M&S Κύπρου: Fashion That Matters με την υπογραφή της Ραμόνα Φίλιπ
Νέα brand manager του Bean Bar η Αντωνία Κουμέττου
Η σειρά των Arla Protein Puddings είναι εδώ και αποτελεί το ιδανικό σνακ
Βραβεύονται οι πιο καινοτόμες και δημιουργικές χριστουγεννιάτικες βιτρίνες
4ο Lidl Wellness Camp: Ζούμε συνειδητά, σημαίνει ζούμε καλύτερα
Νέα εποχή για το M&S στην Ακρόπολη με σύγχρονη και οικολογική όψη