Σε πλήρη εξέλιξη το Νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027

Το Νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 παρουσιάστηκε κατά τη 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας που παρουσίασαν οι μέγα χορηγοί Ελληνική Τράπεζα και ο Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Ο Ανώτερος Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μάριος Α. Αδαμίδης, βρέθηκε στη σκηνή του γεγονότος και μεταξύ άλλων ανέδειξε τα κίνητρα και οφέλη για τους νέους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τον τομέα.

Όπως είπε, όραμα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι μια αειφόρος, «πράσινη» και «καθαρή» Κύπρος, μέσα από την εφαρμογή των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης στη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των φυσικών μας πόρων, που θα οδηγεί στη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027 αντικατοπτρίζει το όραμά μας», είπε και πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις νέες προκλήσεις που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα.

«Παρέχει ουσιαστική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων που έχουν τεθεί στην Πράσινη Συμφωνία και είναι προϊόν ευρείας διαβούλευσης με την κοινωνία, τις αγροτικές οργανώσεις, την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, τους παραγωγικούς κλάδους και τους περιβαλλοντικούς φορείς», εξήγησε.

Αναφέρθηκε στην έναρξη σχεδίου Εκταρικών Επιδοτήσεων από τον ΚΟΑΠ που χαρακτηρίζεται από έντονες αλλαγές σε όλα τα μέτρα, νέες πρόνοιες για οικολογικά και αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα, νέους τρόπους ελέγχου (Monitoring systems and geotag photos) και την έμφαση σε περισσότερη πληροφόρηση.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη καταγράφεται μερική απογοήτευση και προβληματισμός από τους παραγωγούς για σειρά θεμάτων όπως η διαφοροποίηση καλλιεργειών (Πατάτα, Σιτηρά, Σποροπαραγωγή κ.α.), ενώ, γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης και μελέτη θεμάτων που χρήζουν τροποποίησης για την επόμενη χρονιά.

Ακόμη, εφαρμόζονται κίνητρα από την κυβέρνηση για περισσότερους νέους στη γεωργία καθώς σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες ενίσχυσης με νέο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην κτηνοτροφία

Τέλος, μίλησε για την έναρξη κύκλου επαφών με τους παραγωγούς για διαβούλευση σχετικά με τις εισηγήσεις που έχουν για τα διάφορα μέτρα ενώ συνεχίζεται τόσο η προσπάθεια μεγαλύτερης στόχευσης και ευελιξίας όσο και η εφαρμογή της στρατηγικής επικοινωνίας του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ.

Δειτε Επισης

Jazeera Airways: Δυο πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Κουβέιτ και Λάρνακας
Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες
Νέα συνεργασία για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ-Βrand ambassador σεφ η Χριστίνα Χριστοφή
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Το νέο εγχείρημα της Lidl Κύπρου στον τομέα της τυροκομείας-«Τυροκομείο ΓΑΛΠΟ» σε όλα τα καταστήματά της
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Με δυναμική τα διαμερίσματα, ξεπέρασαν το €1,9 δισ. οι πωλήσεις καινούργιων κατοικιών-Η ανάλυση της Landbank Analytics
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Αυτό είναι το εμβληματικό venue στην Κύπρο που φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διακρατικές συνόδους και εταιρικές εκδηλώσεις
Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank