powered by

Ο νέος επικεφαλής της Μονάδας Μεγάλων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Βασίλης Σαββίδης, με πολυετή εμπειρία στα τραπεζικά δρώμενα, αναλαμβάνει όπως πληροφορείται το InBusinessNews, επικεφαλής της Μονάδας Μεγάλων Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, διαδεχόμενος τον Χριστόφορο Στυλιανίδη, ο οποίος ως γνωστό αποχώρησε από την τράπεζα.

Ο κ. Σαββίδης βρίσκεται στο δυναμικό της Ελληνικής Τράπεζας από το 2015, έχοντας υπηρετήσει από διάφορες διευθυντικές θέσεις, ενώ από το 2021 μέχρι σήμερα υπηρετούσε από τη θέση του επικεφαλής της Μονάδας Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Τραπεζικής.

Η πλούσια καριέρα

Η καριέρα του κ. Σαββίδη στον τραπεζικό τομέα ξεκίνησε το 2004 στην Dresdner Kleinwort Wasserstein του Λονδίνου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 2007, εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου, σε μια σειρά από διευθυντικές θέσεις, στο τμήμα Corporate Division και στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Το 2015 ξεκίνησε να εργάζεται στην Ελληνική Τράπεζα, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Κατά την πορεία της καριέρας του, πέρασε από θέσεις κλειδιά διαφόρων τμημάτων, ενώ από το 2017 έως το 2019 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή CEO και Chief Operating Officer της APS.

Επίσης, ανάμεσα σε άλλα, ο Βασίλης Σαββίδης διετέλεσε από το 2019 έως το 2021 manager του International Business Division της Ελληνικής.

O κ. Σαββίδης κατέχει πτυχίο «Μαθηματικών και Πληροφορικής» από το Imperial Collage του Λονδίνου, καθώς και μεταπτυχιακό «Finance» από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Δειτε Επισης

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα εξαγοράζουν το Foody Market-Θα λειτουργεί υπό την επωνυμία Alphamega Express
Μειώθηκε κατά €4,5 δισ. η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος το 2024- Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου ΑΞΕ...Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό και τι δηλώνει ο Κεραυνός
Στο Δ.Σ. της Lordos United Public ο Νίκος Α. Θεοδούλου μετά την αφυπηρέτηση από την PwC
Μεγάλη οικονομική και αγωνιστική στήριξη στην ΑΕΛ από τις πρωτοβουλίες A. Budzinski
Εντατικά τα έργα σε Συνεδριακό Κεντρό και ΑΞΙΚ ενόψει Προεδρίας-Παραδίδονται εντός Σεπτεμβρίου
Σεντένο (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ δεν βιάζεται να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια