Powered by

Αντίμετρα για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε η Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις προσπάθειες να ασκήσει πίεση στη Ρωσία «μέσω μονομερών περιοριστικών μέτρων», αναφέρει με ειδική ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «παράνομες» τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η επιβολή του 11ου πακέτου κυρώσεων και ανακοινώνοντας διεύρυνση των ρωσικών αντίμετρων.

Μάλιστα κατά το ρωσικό ανακοινωθέν, οι αποφάσεις της ΕΕ υπονομεύουν «τα διεθνή νομικά προνόμια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», το μόνο κατά τη ρωσική διπλωματία όργανο, που μπορεί να επιβάλει νόμιμες διεθνείς κυρώσεις.

«Σε απάντηση σε αυτές τις μη φιλικές ενέργειες, η Ρωσία διεύρυνε σημαντικά τον κατάλογο των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των κρατών μελών της ΕΕ στους οποίους, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ. 114 της 15ης Αυγούστου 1996… απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος του κράτους μας», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο απαριθμεί τις κατηγορίες πολιτών της ΕΕ, για τις οποίες θα είναι στο εξής κλειστά τα ρωσικά σύνορα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, «αυτά ισχύουν για τους εκπροσώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, των κρατικών και εμπορικών οργανισμών των χωρών της ΕΕ, τους πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ που εμπλέκονται στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου (προμήθεια όπλων και στολών, εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτικών, συγκέντρωση χρημάτων για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, παροχή πληροφοριών ως αποτέλεσμα κατασκοπείας και υπηρεσιών επικοινωνιών, εξασφάλιση υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ.), τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών δομών που είναι υπεύθυνοι για την επιβολή κυρώσεων κατά της χώρας μας και προσπαθούν να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και άλλων χωρών. Οι περιορισμοί επίσης επεκτείνονται στους κοινοβουλευτικούς της ΕΕ, που προωθούν μια συγκρουσιακή ημερήσια διάταξη με τη Ρωσία».

«Επαναλαμβάνουμε ότι οποιαδήποτε μη φιλική ενέργεια εκ μέρους δυτικών χωρών θα συνεχίσει να λαμβάνει έγκαιρη και επαρκή απάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Δειτε Επισης

Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026
Οριακή ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Μάιο κόντρα στους δασμούς Τραμπ