Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Ανάκαμψη σε χονδρικό εμπόριο και επισκευή οχημάτων

Αύξηση 11,1% κατέγραψε ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Χονδρικού Εμπορίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου.

Κατά το ίδιο τρίμηνο, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Εμπορίου και Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων αυξήθηκε κατά 19,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η πώληση μηχανοκίνητων οχημάτων αυξήθηκε κατά 24,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ η συντήρηση και επισκευή οχημάτων αυξήθηκε κατά 10,2%. Επιπλέον, η πώληση μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων κατέγραψε αύξηση 15,3%, ενώ η πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των αντίστοιχων μερών και εξαρτημάτων τους αυξήθηκε κατά 26,5%.

Το χονδρικό εμπόριο έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης αυξήθηκε κατά 24,3%, ενώ το χονδρικό εμπόριο ακατέργαστων γεωργικών πρώτων υλών και ζώντων ζώων αυξήθηκε κατά 4,4%.

Σε ό,τι αφορά το χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, παρατηρήθηκε αύξηση 15,7%, ενώ το χονδρικό εμπόριο ειδών οικιακής χρήσης αυξήθηκε κατά 15,2%. Επιπλέον, το χονδρικό εμπόριο εξοπλισμού πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων αυξήθηκε κατά 16,6%, ενώ το χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων, εξοπλισμού και προμηθειών αυξήθηκε κατά 11,6%.

Δειτε Επισης

«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
CTC: Αύξηση τζίρου, αλλά και ζημιών
Επίσκεψη Προέδρου Χριστοδουλίδη στην Mitsides Point Σερβίας
Μειώθηκαν οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τον Οκτώβριο
Το Hyundai IONIQ 5-N αυτοκίνητο της χρονιάς από το TopGear.com
Πιο λαμπερή από ποτέ η φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δέντρων των Υπεραγορών Αλφαμέγα (pics)
Black Friday: Κάθε πέρσι και καλύτερα-Οι λόγοι του μουδιάσματος
Mall of Limassol: Το τοπίο της Λεμεσού επαναπροσδιορίζεται με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο
Μουδιασμένη Black Friday, αισιόδοξοι για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι λιανέμποροι
Η νέα εκστρατεία της Alambra Fresh Milk «Μίλα μου για γάλα»