CEO Grant Thornton Κύπρου: Προσλαμβάνουμε ανθρώπους βάσει των αξιών τους

Σε ένα περιβάλλον που μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των οργανισμών είναι να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ταλέντα, η εφαρμογή ενός πλαισίου που ενισχύει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη συμβάλλει σημαντικά να είναι ο οργανισμός εργοδότης προτίμησης.

Για το ζήτημα μίλησε ο CEO της Grant Thornton Κύπρου, Σταύρος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Ποικιλομορφία, Ισότητα & Συμπερίληψη: Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον και μια επιτυχημένη επιχείρηση» που πραγματοποίησε η Cyta Business.

Στην Grant Thornton Κύπρου «αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα χωρίς προκαταλήψεις και προσλαμβάνουμε ανθρώπους βάσει των αξιών τους και με δεύτερο σημαντικό τα ακαδημαϊκά τους προσόντα», είπε, εμφαντικά ο CEO.

Νωρίτερα, ο κ.Ιώαννου είπ πως οι ποικιλομορφία σε ένα Οργανισμό είναι εύκολο να μετρηθεί. «Η δυσκολία και η ουσία», επεσήμανε, «είναι πώς να καταφέρει αυτά τα άτομα να νιώθουν ότι συμπεριλαμβάνονται σε όλες τις δράσεις και στην κουλτούρα του».

«Διαφορετικότητα είναι η δημιουργία της κατάλληλης κουλτούρας που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον», είπε.

Ακολούθησε περιγραφή του ταξιδιού της Grant Thorton Cyprus μέσα από το οποίο διαφάνηκε ότι πρώτα από όλα έγινε σαφής η ανάγκη που υπήρχε και το τι ήταν σωστό να γίνει. «Το πρώτο στάδιο ήταν η αναγνώριση από τον CEO και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι τα θέματα διαφορετικότητας, συμπερίληψης και ισότητας αποτελούν προτεραιότητα για τη δημιουργία της κατάλληλης κουλτούρας τα οποία ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στο εργασιακό περιβάλλον.

«Οι άνθρωποί μας είναι ο ένας από τους τρεις πυλώνες του Οργανισμού», είπε ο κ. Σταύρου τονίζοντας έτσι την τεράστια σημασία που δίνει ο Οργανισμός στους εργαζομένους του και στις πραγματικές τους ανάγκες.

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: «Σύγχρονες τάσεις στην τραπεζική: Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Mastercard: Έρχεται ξανά το «Level up with Mastercard» στις Foody παραγγελίες με πλούσια δώρα
Σωτήρης Σκιαδάς: Ο σκοπός της PadelPro...Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του padel στην Κύπρο (video)
Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της