Επ. Ισότητας: Ολιστικές προσεγγίσεις για ισότητα φύλων από την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση υιοθετεί ολιστικές προσεγγίσεις για ισότητα των φύλων», δήλωσε η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου. Απευθυνόμενη στο κοινό του Συνεδρίου «Ποικιλομορφία, Ισότητα & Συμπερίληψη: Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον και μια επιτυχημένη επιχείρηση» που πραγματοποίησε η Cyta Business, ανέφερε ότι, με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης και εξάλειψης των πατριαρχικών προκαταλήψεων, η κυβέρνηση έχει θέση υψηλά στις προτεραιότητες της την ισότητα μέσα από ολιστικές προσεγγίσεις.

Μεταξύ άλλων οι ενέργειες περιλαμβάνουν τη συστηματική, συνεχή προσπάθεια «ώστε το θέμα της έμφυλης ισότητας να βρίσκεται στην επιφάνεια» καθώς και το να εφαρμόζονται πολιτικές σε οριζόντια βάση.

Έμφαση έδωσε στην ανάγκη καταπολέμησης του έμφυτου χάσματος στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων, από τους ίδιους τους Οργανισμούς. Μιλώντας περαιτέρω για τις δράσεις και σχεδιασμούς για την εξάλειψη των στερεοτύπων και την εμπέδωση της κουλτούρας της έμφυλης ισότητας στις επιχειρήσεις η Επίτροπος έκανε, αναφορά στις ποσοστώσεις ως ένα μέτρο που μπορούν από μόνες τους οι εταιρείες να αναλάβουν.

Ζητήματα ισότητας μεταξύ φύλων προκύπτουν και σε σχέση με τους μισθούς καθώς και στα περιθώρια ανέλιξης σε ανώτερες θέσεις. «Να μην ξεχνάμε ούτε το χάσμα των αμοιβών αλλά και αυτό της ανέλιξης», είπε η κ.Χριστοδούλου η οποία κάλεσε τους Οργανισμούς να προωθήσουν οι ίδιοι προσεγγίσεις για αντιμετώπιση του κοινωνικού ζητήματος.

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: «Σύγχρονες τάσεις στην τραπεζική: Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Mastercard: Έρχεται ξανά το «Level up with Mastercard» στις Foody παραγγελίες με πλούσια δώρα
Σωτήρης Σκιαδάς: Ο σκοπός της PadelPro...Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του padel στην Κύπρο (video)
Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της