Ο Πέτρος Χριστοδούλου μη εκτελεστικός πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε το διορισμό του Πέτρου Χριστοδούλου ως Ανεξάρτητου Μη-Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ο διορισμός υπόκειται στην έγκριση της Κεντρική Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ)/ Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής, ο κ. Χριστοδούλου θα διαδεχθεί τον Ευριπίδη Πολυκάρπου, ο οποίος θα αποχωρήσει λόγω εποπτικών περιορισμών, στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) των Μετόχων της Τράπεζας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2023. Στην εν λόγω ΕΓΣ, ο Πέτρος Χριστοδούλου θα προταθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο για εκλογή ως Ανεξάρτητος Μη-Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος της Τράπεζας, αναφέρεται.

Το who is who του Πέτρου Χριστοδούλου

Ο Πέτρος Χριστοδούλου ξεκίνησε την επενδυτική τραπεζική του καριέρα το 1985 στην Credit Suisse First Boston στις χρηματαγορές διαπραγμάτευσης και τίτλων κυμαινόμενου επιτοκίου του Λονδίνου, πριν ενταχθεί στην Goldman Sachs το 1987 για να ηγηθεί της ομάδας της για τη χρηματαγορά διαπραγμάτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μετακομίσει στον Καναδά για διαπραγμάτευση περιφερειακών κρατικών ομολόγων. Το 1989 εντάχθηκε στην J.P. Morgan στο Λονδίνο, κατέχοντας διάφορους ανώτερους ρόλους μέχρι που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 1993, υπεύθυνος για τη διαπραγμάτευση Ευρωπαϊκών παραγώγων.

Από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διαθεσίμων, Παγκόσμιων Αγορών και Προσωπικής Τραπεζικής Ομίλου στον Όμιλο τη Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ). Το 2010 έγινε Γενικός Διευθυντής /Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, υπεύθυνος για την οικειοθελή αναδιάρθρωση €206 δις του ελληνικού δημόσιου χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας, μέχρι το 2012 όταν επανήλθε στον Όμιλο της ΕΤΕ ως Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής /Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έως το 2014, σε μια κρίσιμη περίοδο που η τράπεζα έπρεπε να αναδιαρθρωθεί, να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία και να αντλήσει κεφάλαια.

Την ίδια περίοδο (2012-2014), ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Συμβουλίου της Hellenic Exchanges Α.Ε. Στη συνέχεια ηγήθηκε της Capital Product Partners LP (Nasdaq CPLP), μιας διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας, ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής και Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής μέχρι το 2015.

Είναι Principal της Callisto Capital Advisors η οποία συμβουλεύει Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές σε θέματα επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών. Είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Guardian Capital Group Ltd (Τορόντο, Καναδάς, TSX: GCG.A), της Aegean Baltic Bank A.Ε. (Αθήνα,Ελλάδα), της Danaos Corporation (NYSE: DAC) και της Μινέττα Ασφαλιστικής A.Ε.

Ο κ. Π. Χριστοδούλου γεννήθηκε το 1960. Είναι κάτοχος Πτυχίου Εμπορικών από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, επίσημα πλέον γνωστή ως Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα, και Μεταπτυχιακού Τίτλου MBA από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Λουίς Ντε Γκίντος: Εντυπωσιακή βελτίωση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο μικροσκόπιο του ACIFF οι νέες ρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
Hellenic Bank Partnership Stories: ANCALA Partners LLB
Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο
Πανίκος Νικολάου: Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου
Moody's: Μετά τη χώρα αναβάθμισαν Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Αμερικανικά εύσημα στην Κύπρο για τις κυρώσεις-«Ισχυρή συνεργασία και πολιτική μηδενικής ανοχής»
Πτωτικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τραπεζικό σύστημα...Υποχώρησαν στα €2,11 δισ.
Διπλασιάστηκαν τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα του τραπεζικού συστήματος
Φέρνει Λουίς ντε Γκίντος στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος Ηροδότου