Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business διαβάστε...

IN BUSINESS, ΙΟΥΝΙΟΣ 2023, ΤΕΥΧΟΣ 208

InBusiness 900x506 mockup JUNY2023

Στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business, που κυκλοφορεί στα περίπτερα και σε digital έκδοση την Κυριακή 4 Ιουνίου, διαβάστε:

12| Women Issue: Γυναίκες – πρότυπα - Iστορίες που εμπνέουν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο φακός του IN Business στρέφεται σε 80+ γυναίκες που μετράνε επιτεύγματα σε επιχειρήσεις, πολιτική, κοινωνική προσφορά και θεσμούς.

56| Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη

Κοιτώντας ευθαρσώς την ουσία

Αυτό που μας φέρνει τελικά η ζωή, δεν μας χαρίζεται, είναι αποτέλεσμα των κόπων μας και οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε για να είμαστε ωφέλιμοι στους πολλούς. Υπέρμαχος αυτής της άποψης, με πρότυπο τη δική της οικογένεια, η Πρώτη Κυρία, δηλώνει πως δεν θα κυνηγήσει την εικόνα, αλλά την ουσία ως σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Νίκου Χριστοδουλίδη, μητέρα τεσσάρων παιδιών και εργαζόμενη.

58| Αννίτα Δημητρίου: Η αλλαγή ήδη συμβαίνει

60| Οι έξι γυναίκες του Υπουργικού και το μεγαλύτερό τους επίτευγμα

66| Πρωταγωνίστριες θεσμών και φορέων μιλούν για το έργο τους

14| ECOMMBX

Ο λόγος είναι στη γυναίκα

Τη γυναικεία δύναμη στον χρηματοοικονομικό τομέα και ειδικότερα στον χώρο του fintech αναδεικνύουν επτά καταξιωμένα στελέχη, τα οποία βρήκαν εύφορο πεδίο δράσης σε ένα περιβάλλον απεριόριστων δυνατοτήτων, όπως αυτό της ECOMMBX. Διαθέτουν γνώση, εξειδίκευση, εμπειρία και αγάπη για το αντικείμενό τους, δεδομένα που είναι ικανά να εμπνέουν ένα γεμάτο στόχους όραμα δίχως αποκλεισμούς και πέρα από στερεότυπα.

18| Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

A non-stop challenging world

Από τη θέση της - προάγοντας τη σημασία του υπεύθυνου στοιχηματισμού - συνέβαλε στο να αναπτυχθεί η αγορά του στοιχήματος, η οποία αγγίζει σήμερα το 3,5% του ΑΕΠ, εν συγκρίσει με 0,99% το 2016. Ως πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, η Ιωάννα Φιάκκου έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά, να ηγείται ενός σύγχρονου και αποδοτικού πλέον οργανισμού δημοσίου δικαίου, σε ένα πεδίο με ασταμάτητες προκλήσεις. Όπως λέει, η ίδια εξάλλου, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η επόμενη.

22| INTERGAZ, JOMARO GROUP

Full of Energy

Μπήκε στα βαθιά από πολύ νεαρή ηλικία και όχι απλώς επιβίωσε στον τομέα δραστηριοποίησής της, αλλά συνέβαλε όπως λέει, στο να αλλάξουν αντιλήψεις που δεν αφορούν μόνο στα φυλετικά στερεότυπα αλλά και στον παράγοντα ηλικία. Άλλωστε, σύμφωνα με την Άννα Πιττάλη, Commercial Director, Head of Shipping and Trading της INTERGAZ και του JOMARO GROUP, η αυτοπεποίθησή της πηγάζει από το ποια είναι μέσα από την πορεία της, η οποία με βεβαιότητα δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς μετράει στο ενεργητικό της βραβεύσεις και διακρίσεις.

26| ORB Communications

10 YEARS ORB - Countless Executions One Core

Συμπληρώνοντας μια δεκαετία από το ξεκίνημα, η ORB Communications συνεχίζει να δημιουργεί καμπάνιες οι οποίες διεγείρουν τη φαντασία, απελευθερώνουν την έκφραση, προκαλούν συναισθήματα και χτίζουν σχέσεις. Για τα 10 χρόνια της εταιρείας φιλοξενούμε τη Managing and Creative Director Νικολέττα Χαραλάμπους και εννέα άλλες γυναίκες - στελέχη, τέσσερις εκ των οποίων περιγράφουν με τον δικό τους τρόπο τη μοναδικότητα της ORB εμπειρίας.

30| Pafilia

Όταν η τόλμη κτίζει όραμα

Ανέλαβε το τιμόνι της επιχείρησης από τον πατέρα της. Βρέθηκε από την αρχή αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες χειρίστηκε ως μια απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη και την αρχή μιας συναρπαστικής εμπειρίας. Σήμερα, η Ευαγγελία Ηλιάδου, ως Εκτελεστική Διευθύντρια, δηλώνει ότι η επιτυχία δεν έχει γένος και πορεύεται με όραμα τα έργα της εταιρείας να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους νέους, αναδεικνύοντας την Κύπρο στο εξωτερικό.

34| Partners Connected Communications: It’s tough before it gets too easy

Οι αλλαγές που πετυχαίνουμε, ξεκινούν από εμάς και οι επιτυχίες που καταφέρνουμε θέλουν προσπάθεια και επιμονή. Αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα της πορείας της Άντρεας Χατζηβασιλείου, Chief Operating Officer της Partners Connected Communications, όπου πέραν του 50% του προσωπικού είναι γυναίκες, οι οποίες έχουν κάθε ευκαιρία ανέλιξης και τη δυνατότητα να προκαλέσουν τα στερεότυπα απ’ όπου κι αν προέρχονται. Κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, το μότο της είναι αρκούντως εύγλωττο, ώστε να μας ενθαρρύνει για το αντίθετο: It’s tough before it gets too easy.

38| Patrikios Pavlou & Associates LLC και Pagecorp Group

Στόχοι πέρα από νόρμες

Από μικρή έλεγε ότι θα γίνει δικηγόρος. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Λεμεσό, η Στέλλα Στρατή, συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Πατρίκιος Παύλου και Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. - με εξειδίκευση στο εταιρικό και φορολογικό δίκαιο αλλά και στο δίκαιο των εμπιστευμάτων - και βοηθός εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας παροχής διοικητικών και εταιρικών υπηρεσιών, Pagecorp Group, στοχεύει στην εξέλιξη λειτουργώντας ανέκαθεν πέρα από τα στερεότυπα, που θέλουν τις γυναίκες να ακολουθούν συγκεκριμένες νόρμες.

42| PwC

I was never the “princess- to- be- saved”

Μπορεί η Μαρία Σολωμού στη διαδρομή της και μέχρι να φθάσει στο κατώφλι της PwC να ήρθε αντιμέτωπη με διακρίσεις λόγω στερεοτύπων, κάτι που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην πορεία ανέλιξής τους, όμως η ίδια παραδέχεται ότι εν πολλοίς, αυτό καθορίζεται από την κουλτούρα ενός οργανισμού, όπως συμβαίνει και στην εταιρεία τους, στην οποία δεν υφίστανται τέτοια στερεότυπα. Ως Ανώτερη Διευθύντρια στο Experience Center της PwC, δηλώνει ευγνώμων για όσα έζησε και για το παιχνίδι των εμπειριών στο οποίο «I was never the ‘princess-to-be-saved’», λέει, συνεχίζοντας να τολμά.

46| Red Wolf PR & Advertising Agency

Challenge Accepted

«Έχουν γίνει πολλά, αλλά επιβάλλεται να γίνουν περισσότερα. Όχι χαριστικά, αλλά για λόγους ισονομίας». Αυτό υπογραμμίζει η Executive Director και εκ των ιδρυτών της Red Wolf PR & Advertising Agency, Μαρία Χριστοδούλου, η οποία επιχειρεί να περάσει το μήνυμα πως η επιτυχία δεν είναι θέμα φύλου, αλλά σκληρής δουλειάς και θυσιών. Τρανό παράδειγμα η ίδια, η οποία μαζί με την ομάδα της κατάφεραν να μετατρέψουν τη Red Wolf, μέσα σε λίγα χρόνια, σε ηγέτιδα στον τομέα της, πέρα κι από τα σύνορα της Κύπρου. Αρέσκονται στα καινούργια και στα δύσκολα, εξού και το σλόγκαν τους, Challenge Accepted!

50| Harris Kyriakides

Χώρο στη γυναίκα

Είναι σαν υπόσχεση αυτό το οποίο δεσμεύεται να συνεχίσει να πράττει η Νίκη Λιασίδου, δικηγόρος και συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο, Harris Kyriakides. Το να εξακολουθήσει, δηλαδή, να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προαγωγή και την υποστήριξη των γυναικών, ενθαρρύνοντας την ενίσχυση της παρουσίας τους σε ηγετικές θέσεις. Στη συνέντευξη παραθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους σημαντικότερους σταθμούς της καριέρας της.

52| N. Psaras Construction Co.

A Great Place to Work

Μπορεί μια εταιρεία, δραστηριοποιούμενη στον κατασκευαστικό τομέα, να καταστεί φιλική και ελκυστική για γυναίκες αλλά και νέους ανθρώπους με όλες τις ιδιαιτερότητές της; Κι όμως μπορεί, όπως αποδεικνύει η Ν. Psaras Construction Co., σύμφωνα με όσα μας λένε η Αφροδίτη Ψαρά, CEO και η Ευαγγελία Ψαρά, operations & quality manager. Απτό παράδειγμα αποτελούν, εξάλλου, οι ίδιες.

54| Wolt

Rooting for women

Η Wolt μέσα από τα μάτια γυναικών - συνεργατών της, που κατάφεραν και με τη δική της συμβολή να ενδυναμωθούν, απογειώνοντας τις επιχειρήσεις τους, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στον απαιτητικό ρόλο της μητρότητας και σε όσες προτεραιότητες περιλαμβάνει η προσωπική τους ζωή.

Business Guides

85. PENSION FUNDS

98. COACHING FOR THE PROFESSIONAL

Για να κατεβάσετε το περιεχόμενό μας πατήστε www.inbusinessnews.com/digitaledition

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων